Zuckerberg deed zijn mededeling twee dagen nadat presidentskandidaat Donald Trump opriep moslims niet langer toegang tot de Verenigde Staten te verschaffen, schrijft The Verge.

"Als een joods persoon hebben mijn ouders me altijd geleerd dat we op moeten staan tegen alle aanvallen op alle gemeenschappen", schrijft Zuckerberg. "Ook al is de aanval vandaag niet tegen jou, als er een aanval gepleegd wordt op vrijheid, beschadigd dat iedereen."

Twee dagen geleden riep Google's Eric Schmidt al op dat leiders bij de overheid en in de technologische sector het internet vrij moeten houden van haat en intimidatie. "We hebben leiders nodig die de nieuwe macht van technologie gebruiken om onze horizon te verbreden, en in dat proces ook de horizon van de maatschappij verbreden." De Facebookpost van Zuckerberg is een eerste stap in die richting. (WK)

Zuckerberg deed zijn mededeling twee dagen nadat presidentskandidaat Donald Trump opriep moslims niet langer toegang tot de Verenigde Staten te verschaffen, schrijft The Verge."Als een joods persoon hebben mijn ouders me altijd geleerd dat we op moeten staan tegen alle aanvallen op alle gemeenschappen", schrijft Zuckerberg. "Ook al is de aanval vandaag niet tegen jou, als er een aanval gepleegd wordt op vrijheid, beschadigd dat iedereen."Twee dagen geleden riep Google's Eric Schmidt al op dat leiders bij de overheid en in de technologische sector het internet vrij moeten houden van haat en intimidatie. "We hebben leiders nodig die de nieuwe macht van technologie gebruiken om onze horizon te verbreden, en in dat proces ook de horizon van de maatschappij verbreden." De Facebookpost van Zuckerberg is een eerste stap in die richting. (WK)