Zijn eigen 'virtuele butler' moet hem helpen bij het huishouden en zijn werk. Hij wil de kunstmatig intelligente robot zelf maken en trainen, blijkt uit een post die hij gisteren op Facebook zette.

Het ligt echter niet in zijn bedoeling om er zelf heel veel tijd aan te besteden. Dus start hij met het combineren van een aantal technologieën dat al beschikbaar is. De eerste uitdaging die hij wil aangaan, is het apparaat te laten reageren op zijn stem en daarmee zaken in het huis te bedienen zoals het licht, muziek en de klimaatcontrole.

Daarna wil hij zich toeleggen op het herkennen van gezichten, zodat wanneer zijn vrienden aan de deur komen, ze automatisch toegang krijgen. Ook wil hij het AI-hulpje inzetten om zijn pasgeboren dochter in de gaten te houden. Wanneer er activiteit in de kinderslaapkamer is, moet hij of zijn vrouw Priscilla Chan een waarschuwing krijgen.

Met zijn werk wil hij dat de assistent data zal visualiseren in virtual reality. "Om mij te helpen betere diensten te creëren en mijn organisatie efficiënter te besturen."

Zuckerberg zet zich met zijn plannen af tegen een aantal prominenten die waarschuwen voor kunstmatige intelligentie. "Sommige mensen zien een groot gevaar in AI, maar dat lijkt me vergezocht en veel minder waarschijnlijk dan rampen als gevolg van epidemieën en geweld. Ik denk dat we AI zo kunnen vormen dat het voor ons werkt en ons helpt."

Een van de mannen die waarschuwen voor kunstmatige intelligentie is Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk. Hij organiseerde onlangs met een aantal andere topmannen in de techwereld een verweer tegen kunstmatige intelligentie.

Zijn eigen 'virtuele butler' moet hem helpen bij het huishouden en zijn werk. Hij wil de kunstmatig intelligente robot zelf maken en trainen, blijkt uit een post die hij gisteren op Facebook zette.Het ligt echter niet in zijn bedoeling om er zelf heel veel tijd aan te besteden. Dus start hij met het combineren van een aantal technologieën dat al beschikbaar is. De eerste uitdaging die hij wil aangaan, is het apparaat te laten reageren op zijn stem en daarmee zaken in het huis te bedienen zoals het licht, muziek en de klimaatcontrole.Daarna wil hij zich toeleggen op het herkennen van gezichten, zodat wanneer zijn vrienden aan de deur komen, ze automatisch toegang krijgen. Ook wil hij het AI-hulpje inzetten om zijn pasgeboren dochter in de gaten te houden. Wanneer er activiteit in de kinderslaapkamer is, moet hij of zijn vrouw Priscilla Chan een waarschuwing krijgen.Met zijn werk wil hij dat de assistent data zal visualiseren in virtual reality. "Om mij te helpen betere diensten te creëren en mijn organisatie efficiënter te besturen."Zuckerberg zet zich met zijn plannen af tegen een aantal prominenten die waarschuwen voor kunstmatige intelligentie. "Sommige mensen zien een groot gevaar in AI, maar dat lijkt me vergezocht en veel minder waarschijnlijk dan rampen als gevolg van epidemieën en geweld. Ik denk dat we AI zo kunnen vormen dat het voor ons werkt en ons helpt." Een van de mannen die waarschuwen voor kunstmatige intelligentie is Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk. Hij organiseerde onlangs met een aantal andere topmannen in de techwereld een verweer tegen kunstmatige intelligentie.