De Europese Commissie geeft de verschillende spelers op de markt een maand de tijd om te reageren op het voorstel van Microsoft om een keuzescherm aan te bieden voor de browserkeuze bij Windows. Microsoft is tevreden.

In juli legde Microsoft al het voorstel voor browserkeuze binnen Windows via een zogenaamd 'ballot screen' op tafel. Dat als antwoord op het bezwaar van de Europese Commissie dat Microsoft met het koppelen van Internet Explorer aan Windows zijn concurrentiepositie zou misbruiken. Het voorstel voor een keuzescherm in de komende vijf jaar was een compromis nadat Microsoft eerst had gemeld dat Windows 7 in Europa geen browser zou meekrijgen.

Eurocommissaris voor Mededinging Neelie Kroes kondigde nu aan dat het voorstel een maand lang aan verschillende marktspelers wordt voorgelegd. Microsoft reageerde daarop tevreden. Brad Smith, general counsel bij Microsoft, noemde het een "belangrijke dag" en een "grote stap voorwaarts". "We hopen dat we zo het verleden kunnen afsluiten en een nieuw fundament kunnen bouwen voor de toekomst."

Microsoft heeft overigens nog een tweede toegift gedaan aan de Europese Commissie. Het bedrijf zegt voor producten als Windows, Windows Server, Office, Exchange en SharePoint technische documentatie ter beschikking te zullen stellen aan externe ontwikkelaar, zodat die producten kunnen bouwen die goed samenwerken met de Microsoft-producten.

De Europese Commissie geeft de verschillende spelers op de markt een maand de tijd om te reageren op het voorstel van Microsoft om een keuzescherm aan te bieden voor de browserkeuze bij Windows. Microsoft is tevreden. In juli legde Microsoft al het voorstel voor browserkeuze binnen Windows via een zogenaamd 'ballot screen' op tafel. Dat als antwoord op het bezwaar van de Europese Commissie dat Microsoft met het koppelen van Internet Explorer aan Windows zijn concurrentiepositie zou misbruiken. Het voorstel voor een keuzescherm in de komende vijf jaar was een compromis nadat Microsoft eerst had gemeld dat Windows 7 in Europa geen browser zou meekrijgen. Eurocommissaris voor Mededinging Neelie Kroes kondigde nu aan dat het voorstel een maand lang aan verschillende marktspelers wordt voorgelegd. Microsoft reageerde daarop tevreden. Brad Smith, general counsel bij Microsoft, noemde het een "belangrijke dag" en een "grote stap voorwaarts". "We hopen dat we zo het verleden kunnen afsluiten en een nieuw fundament kunnen bouwen voor de toekomst." Microsoft heeft overigens nog een tweede toegift gedaan aan de Europese Commissie. Het bedrijf zegt voor producten als Windows, Windows Server, Office, Exchange en SharePoint technische documentatie ter beschikking te zullen stellen aan externe ontwikkelaar, zodat die producten kunnen bouwen die goed samenwerken met de Microsoft-producten.