De markt voor beveiligingssoftware groeit in 2009 met 8 procent tot een totale waarde van 14,5 miljard dollar (9,9 miljard euro). Dat berekende marktonderzoeksbureau Gartner.

Vorig jaar lag de groei nog op 19 procent. Voor het komende jaar verwacht Gartner een groei met 13 procent naar 16,3 miljard dollar (11,1 miljard euro). In Europa komt de totale omzet uit beveiligingssoftware dit jaar uit op 3,2 miljard euro, becijfert Gartner. Dat betekent een groei van 7 procent ten opzichte van vorig jaar.

"Hoewel de markt voor beveiligingssoftware onder druk staat door de economische crisis, blijft er dit jaar sprake een flinke groei doordat bedrijven zich op dit vlak geen drastische bezuinigingen kunnen veroorloven", zegt onderzoeker Ruggero Contu van Gartner. "Op de middellange termijn zijn de sterkste groeikansen voor beveiligingssoftware als dienst (SaaS), beveiligingshardware en producten voor kmo's. Die zijn nu bezig met een inhaalslag ten opzichte van grote ondernemingen."

In de markt voor beveiligingssoftware blijven consumenten in 2009 belangrijk met een marktaandeel van 25 procent. Gartner schat de omzet op 3,6 miljard dollar (2,5 miljard euro), een groei met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De marktwaarde van zakelijke beveiligingssoftware wordt geschat op 10,9 miljard dollar (7,5 miljard euro). Gartner schat de groei in dit marktsegment op 9 procent in 2009.

De markt voor beveiligingssoftware maakte in 2008 een consolidatie door met de overname door McAfee van Secure Computing, de aankoop door Symantec van MessageLabs en Ultimaco dat werd overgenomen door Sophos. "In de nabije toekomst verwachten wij meer overnames in deze branche", zegt Contu.

In samenwerking met Computable

De markt voor beveiligingssoftware groeit in 2009 met 8 procent tot een totale waarde van 14,5 miljard dollar (9,9 miljard euro). Dat berekende marktonderzoeksbureau Gartner. Vorig jaar lag de groei nog op 19 procent. Voor het komende jaar verwacht Gartner een groei met 13 procent naar 16,3 miljard dollar (11,1 miljard euro). In Europa komt de totale omzet uit beveiligingssoftware dit jaar uit op 3,2 miljard euro, becijfert Gartner. Dat betekent een groei van 7 procent ten opzichte van vorig jaar. "Hoewel de markt voor beveiligingssoftware onder druk staat door de economische crisis, blijft er dit jaar sprake een flinke groei doordat bedrijven zich op dit vlak geen drastische bezuinigingen kunnen veroorloven", zegt onderzoeker Ruggero Contu van Gartner. "Op de middellange termijn zijn de sterkste groeikansen voor beveiligingssoftware als dienst (SaaS), beveiligingshardware en producten voor kmo's. Die zijn nu bezig met een inhaalslag ten opzichte van grote ondernemingen." In de markt voor beveiligingssoftware blijven consumenten in 2009 belangrijk met een marktaandeel van 25 procent. Gartner schat de omzet op 3,6 miljard dollar (2,5 miljard euro), een groei met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De marktwaarde van zakelijke beveiligingssoftware wordt geschat op 10,9 miljard dollar (7,5 miljard euro). Gartner schat de groei in dit marktsegment op 9 procent in 2009. De markt voor beveiligingssoftware maakte in 2008 een consolidatie door met de overname door McAfee van Secure Computing, de aankoop door Symantec van MessageLabs en Ultimaco dat werd overgenomen door Sophos. "In de nabije toekomst verwachten wij meer overnames in deze branche", zegt Contu. In samenwerking met Computable