Internet Explorer (IE) blijft marktaandeel verliezen.

De browser zakte in oktober voor het eerst onder de symbolische grens van 50 procent marktaandeel (49,58%), volgens webanalysebureau Net Applications. Niet zozeer concurrent Firefox maar vooral Google Chrome is daarbij de winnaar. Firefox blijft al meer dan een half jaar hangen op ongeveer 21 procent, terwijl Chrome wel aan een gestage opmars bezig is. Begin dit jaar doorbrak de browser voor het eerst de grens van 10 procent, en in oktober was dat bijna 17 procent. Safari klokt overigens af op 8,5%.

Analysebureau StatCounter ziet een gelijkaardige tendens, maar met ingrijpendere cijfers. Wereldwijd zou IE nog goed zijn voor 40,1%. Firefox verliest daar licht terrein (26,39%) en wordt bijna ingehaald door Chrome dat op een jaar tijd zijn marktaandeel verdubbelde van 12,39% tot 25%. StatCounter deelt Safari net geen 6 % toe.

Op onze eigen website datanews.be surft nog steeds 56% met een versie van Internet Explorer. Vorig jaar was dat nog 62%. Firefox daalt op een jaar tijd van 21,5 naar 20%, en Chrome wordt door 12,46% van onze bezoekers gebruikt. Safari haalt net geen 8 procent. Afgaande op die cijfers liggen de browseraandelen van onze websitebezoekers vooral in lijn met de resultaten van Net Applications.

Internet Explorer (IE) blijft marktaandeel verliezen. De browser zakte in oktober voor het eerst onder de symbolische grens van 50 procent marktaandeel (49,58%), volgens webanalysebureau Net Applications. Niet zozeer concurrent Firefox maar vooral Google Chrome is daarbij de winnaar. Firefox blijft al meer dan een half jaar hangen op ongeveer 21 procent, terwijl Chrome wel aan een gestage opmars bezig is. Begin dit jaar doorbrak de browser voor het eerst de grens van 10 procent, en in oktober was dat bijna 17 procent. Safari klokt overigens af op 8,5%. Analysebureau StatCounter ziet een gelijkaardige tendens, maar met ingrijpendere cijfers. Wereldwijd zou IE nog goed zijn voor 40,1%. Firefox verliest daar licht terrein (26,39%) en wordt bijna ingehaald door Chrome dat op een jaar tijd zijn marktaandeel verdubbelde van 12,39% tot 25%. StatCounter deelt Safari net geen 6 % toe. Op onze eigen website datanews.be surft nog steeds 56% met een versie van Internet Explorer. Vorig jaar was dat nog 62%. Firefox daalt op een jaar tijd van 21,5 naar 20%, en Chrome wordt door 12,46% van onze bezoekers gebruikt. Safari haalt net geen 8 procent. Afgaande op die cijfers liggen de browseraandelen van onze websitebezoekers vooral in lijn met de resultaten van Net Applications.