In het tweede kwartaal van dit jaar zakte het marktaandeel van Samsung naar 21,9 procent, terwijl dat een jaar eerder nog 26,2 procent was. Apple zag zijn aaneel in dezelfde periode stijgen van 12,2 naar 14,6 procent.

Neergaande spiraal

Gartner ziet dat de cijfers van Samsung de laatste twee aar steeds naar beneden zijn gegaan. De introductie van nieuwe modellen heeft dat niet kunnen stoppen. Concreet gezegd: de Galaxy S6 and S6 Edge zijn geen echte concurrent voor de telefoons van Apple. Daarnaast krijgt Samsung steeds meer concurrentie uit Azië, met name uit China. Bedrijven als Xiaomi en Huawei knabbelen aan de onderkant marktaandeel af.

Bron: Automatiseringgids

In het tweede kwartaal van dit jaar zakte het marktaandeel van Samsung naar 21,9 procent, terwijl dat een jaar eerder nog 26,2 procent was. Apple zag zijn aaneel in dezelfde periode stijgen van 12,2 naar 14,6 procent.Neergaande spiraalGartner ziet dat de cijfers van Samsung de laatste twee aar steeds naar beneden zijn gegaan. De introductie van nieuwe modellen heeft dat niet kunnen stoppen. Concreet gezegd: de Galaxy S6 and S6 Edge zijn geen echte concurrent voor de telefoons van Apple. Daarnaast krijgt Samsung steeds meer concurrentie uit Azië, met name uit China. Bedrijven als Xiaomi en Huawei knabbelen aan de onderkant marktaandeel af.Bron: Automatiseringgids