Shmuel Hauser, voorzitter van de Israëlische marktautoriteit ISA, wil een einde maken aan bedrijven die zich focussen op cryptomunten. Hij zegt volgende week een voorstel in te dienen om hen uit te sluiten van handel op de Tel Aviv Stock Exchange (TASE).

"De prijsstijging van de bitcoin gedraagt zich als een zeepbel en we willen niet dat investeerders het slachtoffer worden van die onzekerheid", aldus Hauser. "Bedrijven die zich focussen op digitale munten mogen we niet meer toelaten en degene die al handelen op TASE moeten geschorst worden." De ISA moet een goede regulering ontwikkelen voor dergelijke bedrijven, stelde de voorzitter ook nog.

Als het verbod in Israël goedgekeurd wordt, zou het invloed kunnen hebben op twee beursgenoteerde bedrijven: Blockchain Mining en Fantasy Network.

Shmuel Hauser, voorzitter van de Israëlische marktautoriteit ISA, wil een einde maken aan bedrijven die zich focussen op cryptomunten. Hij zegt volgende week een voorstel in te dienen om hen uit te sluiten van handel op de Tel Aviv Stock Exchange (TASE). "De prijsstijging van de bitcoin gedraagt zich als een zeepbel en we willen niet dat investeerders het slachtoffer worden van die onzekerheid", aldus Hauser. "Bedrijven die zich focussen op digitale munten mogen we niet meer toelaten en degene die al handelen op TASE moeten geschorst worden." De ISA moet een goede regulering ontwikkelen voor dergelijke bedrijven, stelde de voorzitter ook nog.Als het verbod in Israël goedgekeurd wordt, zou het invloed kunnen hebben op twee beursgenoteerde bedrijven: Blockchain Mining en Fantasy Network.