SpaceX Starship Number 15 werd woensdag vanop de testsite nabij Boca Chica Village in het zuiden van Texas gelanceerd. Op de video is wel te zien hoe vlammen ontsnapten uit de basis van de raket, kort na de landing, al is dat volgens SpaceX niet abnormaal.

Honderd mensen tegelijk

Starship vormt een volledig herbruikbaar ruimtevaartuig dat is bedoeld om mensen naar de maan, Mars en andere planeten te vervoeren. De gigantische raket zou honderd mensen tegelijkertijd moeten kunnen vervoeren.

SpaceX is het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, ook de man achter onder meer Tesla en betaaldienst PayPal.

SpaceX Starship Number 15 werd woensdag vanop de testsite nabij Boca Chica Village in het zuiden van Texas gelanceerd. Op de video is wel te zien hoe vlammen ontsnapten uit de basis van de raket, kort na de landing, al is dat volgens SpaceX niet abnormaal.Starship vormt een volledig herbruikbaar ruimtevaartuig dat is bedoeld om mensen naar de maan, Mars en andere planeten te vervoeren. De gigantische raket zou honderd mensen tegelijkertijd moeten kunnen vervoeren.SpaceX is het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, ook de man achter onder meer Tesla en betaaldienst PayPal.