Vorige maand betrapte de politie van Brussel alleen al bijna 2.000 bestuurders die met de hand aan het bellen waren, meldt VTM Nieuws.

"Uit observaties die we gedaan hebben blijkt 3,2 procent van de chauffeurs achter het stuur te bellen of sms'en. Maar als we die chauffeurs dan bevragen, blijkt eigenlijk één op twee wel eens een sms'je te lezen achter het stuur en één op drie er eentje te versturen", zegt Koen Peeters van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid aan VTM.

Verontrustende cijfers, vindt Peeters. Tijd om er iets aan te doen, dus. "We kunnen niet anders dan een campagne te voeren rond de gevaren van bellen en sms'en achter het stuur. Dat gaan we dan ook doen."

Bekijk meer video's op

Vorige maand betrapte de politie van Brussel alleen al bijna 2.000 bestuurders die met de hand aan het bellen waren, meldt VTM Nieuws. "Uit observaties die we gedaan hebben blijkt 3,2 procent van de chauffeurs achter het stuur te bellen of sms'en. Maar als we die chauffeurs dan bevragen, blijkt eigenlijk één op twee wel eens een sms'je te lezen achter het stuur en één op drie er eentje te versturen", zegt Koen Peeters van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid aan VTM. Verontrustende cijfers, vindt Peeters. Tijd om er iets aan te doen, dus. "We kunnen niet anders dan een campagne te voeren rond de gevaren van bellen en sms'en achter het stuur. Dat gaan we dan ook doen." Bekijk meer video's op