De drie bedrijven hebben een joint-venture opgericht dat in 50 landen mobiele betalingen zal verwerken.

Het nieuwe bedrijf gaat door het leven als Homesend en gebruikt het gelijknamige Homesend-platform (ontwikkeld door eServGlobal en BICS). Van bij de start kan het rekenen op een aanwezigheid in vijftig landen door overeenkomsten met mobiele operatoren en banken.

"HomeSend moet een belangrijk platform worden voor verbeterde betalingsdiensten en moet person-to-person overdrachten naar minder gegoede gebruikers in de wereld brengen" zegt ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer bij MasterCard.

Hoeveel geld er omgaat in de nieuwe joint-venture is nog niet bekend. Wel laat MasterCard weten dat het meederheidsaandeelhouder is.

De drie bedrijven hebben een joint-venture opgericht dat in 50 landen mobiele betalingen zal verwerken. Het nieuwe bedrijf gaat door het leven als Homesend en gebruikt het gelijknamige Homesend-platform (ontwikkeld door eServGlobal en BICS). Van bij de start kan het rekenen op een aanwezigheid in vijftig landen door overeenkomsten met mobiele operatoren en banken. "HomeSend moet een belangrijk platform worden voor verbeterde betalingsdiensten en moet person-to-person overdrachten naar minder gegoede gebruikers in de wereld brengen" zegt ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer bij MasterCard. Hoeveel geld er omgaat in de nieuwe joint-venture is nog niet bekend. Wel laat MasterCard weten dat het meederheidsaandeelhouder is.