Betalen met een selfie werd al een tijdje getest maar wordt nu uitgerold in 12 landen waaronder België en Nederland. Wie via de smartphone iets online bestelt, kan de betaling via Mastercard voortaan bevestigen met een vingerafdrukscanner of met gezichtsherkenning in de camera.

Hoewel e-commerce goed is ingeburgerd in België, blijft mobiel betalen een obstakel in de meeste webshops. Consumenten haken er vaker door af, of vervolledigen hun aankoop op een pc. Daar wil Mastercard een antwoord op geven.

Hoe we precies moeten betalen met gezichtsherkenning of een vingerafdruk is echter nog onduidelijk. Volgens het persbericht rolt het bedrijf 'Identity Check Mobile', een betalingsapplicatie, momenteel uit. Maar of het om een aparte app gaat, of een technologie ingebouwd in webshops, wordt niet verteld.

Update 6/10/2016:

Identity Check Mobile zal pas in ons land beschikbaar zijn zodra de banken de technologie in hun mobiele app implementeren. Zo zal een klant bij het afrekenen worden doorgestuurd naar de betaling via zijn of haar bank, waar er een optie komt om met een vingerafdruk of foto te bevestigen.

De technologie is dus beschikbaar in België, maar het blijft wachten tot de banken het zelf in hun mobiele app implementeren.

Betalen met een selfie werd al een tijdje getest maar wordt nu uitgerold in 12 landen waaronder België en Nederland. Wie via de smartphone iets online bestelt, kan de betaling via Mastercard voortaan bevestigen met een vingerafdrukscanner of met gezichtsherkenning in de camera.Hoewel e-commerce goed is ingeburgerd in België, blijft mobiel betalen een obstakel in de meeste webshops. Consumenten haken er vaker door af, of vervolledigen hun aankoop op een pc. Daar wil Mastercard een antwoord op geven.Hoe we precies moeten betalen met gezichtsherkenning of een vingerafdruk is echter nog onduidelijk. Volgens het persbericht rolt het bedrijf 'Identity Check Mobile', een betalingsapplicatie, momenteel uit. Maar of het om een aparte app gaat, of een technologie ingebouwd in webshops, wordt niet verteld.Update 6/10/2016:Identity Check Mobile zal pas in ons land beschikbaar zijn zodra de banken de technologie in hun mobiele app implementeren. Zo zal een klant bij het afrekenen worden doorgestuurd naar de betaling via zijn of haar bank, waar er een optie komt om met een vingerafdruk of foto te bevestigen.De technologie is dus beschikbaar in België, maar het blijft wachten tot de banken het zelf in hun mobiele app implementeren.