Betalen kan nu al met bijvoorbeeld smartphones, maar MasterCard denkt ook aan bijvoorbeeld horloges, juwelen, autosleutels tot zelfs kleding. Die moeten dan wel zijn uitgerust met goed beveiligde communicatiechips. Hiervoor zal worden samengewerkt met het Nederlandse chipbedrijf NXP en zijn Amerikaanse concurrent Qualcomm, zo werd maandag bekendgemaakt.

MasterCard is al langer bezig met het inloggen via biometrie, maar zet nu de volgende stap. Verscheidene bekende fabrikanten en ontwerpers hebben hun medewerking aan het programma toegezegd. De eerste producten moeten al volgend jaar beschikbaar zijn, te beginnen in de Verenigde Staten.(Belga/WK)

Betalen kan nu al met bijvoorbeeld smartphones, maar MasterCard denkt ook aan bijvoorbeeld horloges, juwelen, autosleutels tot zelfs kleding. Die moeten dan wel zijn uitgerust met goed beveiligde communicatiechips. Hiervoor zal worden samengewerkt met het Nederlandse chipbedrijf NXP en zijn Amerikaanse concurrent Qualcomm, zo werd maandag bekendgemaakt. MasterCard is al langer bezig met het inloggen via biometrie, maar zet nu de volgende stap. Verscheidene bekende fabrikanten en ontwerpers hebben hun medewerking aan het programma toegezegd. De eerste producten moeten al volgend jaar beschikbaar zijn, te beginnen in de Verenigde Staten.(Belga/WK)