De oude stemcomputers komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Brussel zeker nog van stal.

Het Brussels gewest test volgende week met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar het nieuwe stemsysteem van Smartmatic-Steria. Dat heeft Brussels minister-president Charles Picqué gezegd tijdens zijn beleidsverklaring in het Brussels parlement.

Sinds de start van de legislatuur wordt een nieuw systeem ontwikkeld. Nu is de "ultieme testfase" aangebroken. Woensdag 27 oktober wordt in verschillende Brusselse gemeenten een test uitgevoerd. Bij een goed resultaat zullen twee gemeenten het systeem gebruiken voor de stembusgang van oktober 2012. De overige gemeenten zouden dan voor de laatste maal de oude stemcomputers gebruiken. In Vlaanderen gebeurt de grote, doorslaggevende test in Veurne.

Zoals bekend is de deadline voor de ontwikkeling van het prototype van het nieuwe stemsysteem door Smartmatic-Steria, in opdracht van het Vlaamse, Brusselse en federale niveau, erg krap geworden.

Bron: Belga

De oude stemcomputers komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Brussel zeker nog van stal. Het Brussels gewest test volgende week met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar het nieuwe stemsysteem van Smartmatic-Steria. Dat heeft Brussels minister-president Charles Picqué gezegd tijdens zijn beleidsverklaring in het Brussels parlement. Sinds de start van de legislatuur wordt een nieuw systeem ontwikkeld. Nu is de "ultieme testfase" aangebroken. Woensdag 27 oktober wordt in verschillende Brusselse gemeenten een test uitgevoerd. Bij een goed resultaat zullen twee gemeenten het systeem gebruiken voor de stembusgang van oktober 2012. De overige gemeenten zouden dan voor de laatste maal de oude stemcomputers gebruiken. In Vlaanderen gebeurt de grote, doorslaggevende test in Veurne. Zoals bekend is de deadline voor de ontwikkeling van het prototype van het nieuwe stemsysteem door Smartmatic-Steria, in opdracht van het Vlaamse, Brusselse en federale niveau, erg krap geworden.Bron: Belga