Mazda Motor Europe heeft zopas een 5 jaar outsourcingscontract getekend bij EDS, dat sinds vorig jaar deel uitmaakt van HP. De Europese it-hoofdzetels bevinden zich in Willebroek en in het Duitse Leverkusen. EDS neemt de volledige datacenter infrastructuur over.

Het zal tevens zorgen voor het server management, met onder meer Windows, HP-Unix en Linux omgevingen, het middleware en service management, security en hardware voor het storageplatform. Het gaat in totaal om zo'n 200 servers. EDS zal ook een deel van de it-medewerkers van Mazda overnemen, maar hoeveel precies wordt niet vrijgegeven. "De kosten voor Mazda zullen dalen dank zij onze bestshore delivery locaties," vertelt Menno Koehoorn, EDS client sales executive it outsourcing. EDS haalde het van toenmalig concurrent HP en IBM. De waarde van het contract is evenmin publiek gemaakt.

Mazda Motor Europe heeft zopas een 5 jaar outsourcingscontract getekend bij EDS, dat sinds vorig jaar deel uitmaakt van HP. De Europese it-hoofdzetels bevinden zich in Willebroek en in het Duitse Leverkusen. EDS neemt de volledige datacenter infrastructuur over. Het zal tevens zorgen voor het server management, met onder meer Windows, HP-Unix en Linux omgevingen, het middleware en service management, security en hardware voor het storageplatform. Het gaat in totaal om zo'n 200 servers. EDS zal ook een deel van de it-medewerkers van Mazda overnemen, maar hoeveel precies wordt niet vrijgegeven. "De kosten voor Mazda zullen dalen dank zij onze bestshore delivery locaties," vertelt Menno Koehoorn, EDS client sales executive it outsourcing. EDS haalde het van toenmalig concurrent HP en IBM. De waarde van het contract is evenmin publiek gemaakt.