Het gaat om Stonesoft, een bedrijf dat zich voorstelt als een provider van geïntegreerde netwerkoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1990 en is vandaag internationaal actief met zo'n 6.500 klanten.

McAfee, zelf sinds enkele jaren een onderdeel van Intel, doet een bod van 4,45 euro (zo'n 5,90 dollar) per aandeel op de aandelen van het bedrijf, zo'n 142 procent hoger dan de gemiddelde waarde van het aandeel van het afgelopen jaar.

De overname zelf zal in juni worden afgerond. Voor McAfee is de deal een uitbreiding van zijn productportfolio, het bedrijf heeft al aangegeven dat het de diensten van Stonesoft in zijn eigen aanbod wil integreren. Enkele maanden terug kocht het bedrijf nog malwarebestrijder ValidEdge.

Volgens de Wall Street Journal blijft Hiidenheimo, die Stonesoft sinds 2004 leidt, ook na de overname aan het bedrijf verbonden. Hij verklaarde destijds dat hij geen vergoeding wou tot zijn bedrijf w eer winstgevend was, wat begin dit jaar ook gebeurde. Sindsdien verdient hij 252.000 euro per jaar, nog steeds relatief weinig is voor een ceo van een multinational.

Het gaat om Stonesoft, een bedrijf dat zich voorstelt als een provider van geïntegreerde netwerkoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1990 en is vandaag internationaal actief met zo'n 6.500 klanten.McAfee, zelf sinds enkele jaren een onderdeel van Intel, doet een bod van 4,45 euro (zo'n 5,90 dollar) per aandeel op de aandelen van het bedrijf, zo'n 142 procent hoger dan de gemiddelde waarde van het aandeel van het afgelopen jaar.De overname zelf zal in juni worden afgerond. Voor McAfee is de deal een uitbreiding van zijn productportfolio, het bedrijf heeft al aangegeven dat het de diensten van Stonesoft in zijn eigen aanbod wil integreren. Enkele maanden terug kocht het bedrijf nog malwarebestrijder ValidEdge.Volgens de Wall Street Journal blijft Hiidenheimo, die Stonesoft sinds 2004 leidt, ook na de overname aan het bedrijf verbonden. Hij verklaarde destijds dat hij geen vergoeding wou tot zijn bedrijf w eer winstgevend was, wat begin dit jaar ook gebeurde. Sindsdien verdient hij 252.000 euro per jaar, nog steeds relatief weinig is voor een ceo van een multinational.