De voormalige Amerikaanse presidentskandidaat John McCain was gisteren de eerste om een heus "Twitterview" af te leggen, een interview met korte berichten op Twitter. In het verleden werd er nochtans vaak de draak gestoken met McCain omdat hij geen raad zou weten met nieuwe technologieën.

De 72-jarige Republikeinse senator werd geïnterviewd door George Stephanopoulos, de populaire politieke journalist van de zender ABC. Zo'n 225.000 personen volgden de berichten van McCain op Twitter. Daarin antwoordde hij op een tiental vragen, zonder de door Twitter toegelaten aantal tekens van 140 per boodschap te overschrijden.

Op de vraag "Ligt u wakker van Pakistan of Iran?" repliceerde McCain: "Van beide. De uitdagingen zijn verschillend maar groot in de twee gevallen". Gevraagd of hij het advies van de voormalige vicepresident Dick Cheney deelt, namelijk dat Obama de VS kwetsbaarder maakt voor terreurdreiging, antwoordde McCain dat het "te vroeg is om deze conclusie te trekken". McCain werd ook aan de tand gevoeld over een geschil tussen zijn dochter Meghan en een radiopresentator, die over haar zei dat ze een "imposant figuur" heeft. "Ik ben fier op mijn dochter en ze heeft het recht op een mening", verklaarde hij.

McCain begon Twitter naar eigen zeggen te gebruiken op 23 januari, drie dagen na de investituur van zijn tegenstander die hem versloeg bij de presidentsverkiezingen op 4 november. Bij de campagne in de aanloop naar de verkiezingen stonden nieuwe technologieën meer dan ooit centraal.

De voormalige Amerikaanse presidentskandidaat John McCain was gisteren de eerste om een heus "Twitterview" af te leggen, een interview met korte berichten op Twitter. In het verleden werd er nochtans vaak de draak gestoken met McCain omdat hij geen raad zou weten met nieuwe technologieën. De 72-jarige Republikeinse senator werd geïnterviewd door George Stephanopoulos, de populaire politieke journalist van de zender ABC. Zo'n 225.000 personen volgden de berichten van McCain op Twitter. Daarin antwoordde hij op een tiental vragen, zonder de door Twitter toegelaten aantal tekens van 140 per boodschap te overschrijden. Op de vraag "Ligt u wakker van Pakistan of Iran?" repliceerde McCain: "Van beide. De uitdagingen zijn verschillend maar groot in de twee gevallen". Gevraagd of hij het advies van de voormalige vicepresident Dick Cheney deelt, namelijk dat Obama de VS kwetsbaarder maakt voor terreurdreiging, antwoordde McCain dat het "te vroeg is om deze conclusie te trekken". McCain werd ook aan de tand gevoeld over een geschil tussen zijn dochter Meghan en een radiopresentator, die over haar zei dat ze een "imposant figuur" heeft. "Ik ben fier op mijn dochter en ze heeft het recht op een mening", verklaarde hij. McCain begon Twitter naar eigen zeggen te gebruiken op 23 januari, drie dagen na de investituur van zijn tegenstander die hem versloeg bij de presidentsverkiezingen op 4 november. Bij de campagne in de aanloop naar de verkiezingen stonden nieuwe technologieën meer dan ooit centraal.