In 38 Europese landen waaronder België doet McDonald's naast speeltjes nu ook interactieve digitale boeken cadeau bij een Happy Meal.

Op de doos staan QR-codes die je met behulp van je smartphone kunt inscannen, en die leiden naar een website waar je de digitale lectuur kunt downloaden.

Bij elke Happy Meal-actie wordt een nieuw, educatief kinderboek aan de digitale bibliotheek toegevoegd, en elke maand handelen de boeken over een ander thema - de collectie van deze maand gaat over wereldsteden en natuurlijk.

De boeken zijn ook te downloaden via de Happy Studio-app voor Android en iOS, alsook via de website HappyStudio.com. Op dit online platform kunnen ouders en kinderen overigens zelf ook digitale boeken aanmaken en delen.

McDonald's begeeft zich al langer op de (fysieke) boekenmarkt. Vorig jaar stopte de keten in Groot-Brittannië, Duitsland en Scandinavië al gedrukte boeken in zijn Happy Meals.

In 38 Europese landen waaronder België doet McDonald's naast speeltjes nu ook interactieve digitale boeken cadeau bij een Happy Meal. Op de doos staan QR-codes die je met behulp van je smartphone kunt inscannen, en die leiden naar een website waar je de digitale lectuur kunt downloaden. Bij elke Happy Meal-actie wordt een nieuw, educatief kinderboek aan de digitale bibliotheek toegevoegd, en elke maand handelen de boeken over een ander thema - de collectie van deze maand gaat over wereldsteden en natuurlijk. De boeken zijn ook te downloaden via de Happy Studio-app voor Android en iOS, alsook via de website HappyStudio.com. Op dit online platform kunnen ouders en kinderen overigens zelf ook digitale boeken aanmaken en delen. McDonald's begeeft zich al langer op de (fysieke) boekenmarkt. Vorig jaar stopte de keten in Groot-Brittannië, Duitsland en Scandinavië al gedrukte boeken in zijn Happy Meals.