Een tweehonderdtal curricula vitae van sollicitanten van hamburgerketen McDonald's heeft ongevraagd even te kijk gestaan op internet.

Dat bericht de website Clint.be en wordt bevestigd door McDonald's België. Momenteel zijn de persoonsgegevens niet meer terug te vinden, tenzij met speciale zoekacties. Door een technische fout waren de cv's die op de server van het bedrijf stonden, voor iedereen te bekijken op internet. Met de Google-zoekterm "site:www.mcdonalds.be/upload/cv" waren er bijvoorbeeld een tweehonderdtal integraal terug te vinden. Nadat het lek eind vorige week bekendgemaakt werd door een ex-sollicitant, ondernam de fastfoodketen onmiddellijk actie.

Zo werd de bewuste map met de cv's onmiddellijk van de server verwijderd. Helaas hadden de robots van de zoekmachines de gegevens intussen al geïndexeerd. "We hebben daarom ook snel een spoedprocedure opgestart bij Google, waardoor de webpagina's die in cache te zien zijn, normaal gezien ook snel zullen verdwijnen", stelt woordvoerster Kristel Muls.

McDonald's betreurt de feiten overigens. "Wij vinden het heel jammer wat er gebeurd is", aldus nog Muls. "We hopen op niet te veel ruchtbaarheid. Het ging enkel om een honderdtal of tiental cv's, en niet om andere bedrijfsbestanden."

Bron: Belga

Een tweehonderdtal curricula vitae van sollicitanten van hamburgerketen McDonald's heeft ongevraagd even te kijk gestaan op internet. Dat bericht de website Clint.be en wordt bevestigd door McDonald's België. Momenteel zijn de persoonsgegevens niet meer terug te vinden, tenzij met speciale zoekacties. Door een technische fout waren de cv's die op de server van het bedrijf stonden, voor iedereen te bekijken op internet. Met de Google-zoekterm "site:www.mcdonalds.be/upload/cv" waren er bijvoorbeeld een tweehonderdtal integraal terug te vinden. Nadat het lek eind vorige week bekendgemaakt werd door een ex-sollicitant, ondernam de fastfoodketen onmiddellijk actie. Zo werd de bewuste map met de cv's onmiddellijk van de server verwijderd. Helaas hadden de robots van de zoekmachines de gegevens intussen al geïndexeerd. "We hebben daarom ook snel een spoedprocedure opgestart bij Google, waardoor de webpagina's die in cache te zien zijn, normaal gezien ook snel zullen verdwijnen", stelt woordvoerster Kristel Muls. McDonald's betreurt de feiten overigens. "Wij vinden het heel jammer wat er gebeurd is", aldus nog Muls. "We hopen op niet te veel ruchtbaarheid. Het ging enkel om een honderdtal of tiental cv's, en niet om andere bedrijfsbestanden." Bron: Belga