De Mechelaar was reeds als minderjarige actief als hacker. Zo hackte hij ooit al het informaticasysteem van het bioscoopcomplex Utopolis - nu UGC - om er alle kaartjes in een zaal te bemachtigen, zodat hij samen met een vriend alleen naar een film kon gaan kijken. Ook ditmaal zou het hacken voornamelijk voor eigen gebruik - gratis reisjes - gebeurd zijn. Aangezien niet alle tickets ook effectief werden verzilverd, zou hij het echter ook gewoon voor de kick hebben gedaan.

Brussels Airlines sloeg als eerste alarm, maar ook onder meer American Airlines en Lufthansa zouden tot de gedupeerden behoren. Na de klacht van Brussels Airlines werd de jongeman opgepakt en aangehouden op verdenking van informaticabedrog en externe hacking. Tijdens een huiszoeking namen de speurders computers en laptops in beslag. De verdachte verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Eind deze maand moet hij zich ook voor de rechter verantwoorden voor soortgelijke feiten waarvan Lufthansa de benadeelde partij was.

De Mechelaar was reeds als minderjarige actief als hacker. Zo hackte hij ooit al het informaticasysteem van het bioscoopcomplex Utopolis - nu UGC - om er alle kaartjes in een zaal te bemachtigen, zodat hij samen met een vriend alleen naar een film kon gaan kijken. Ook ditmaal zou het hacken voornamelijk voor eigen gebruik - gratis reisjes - gebeurd zijn. Aangezien niet alle tickets ook effectief werden verzilverd, zou hij het echter ook gewoon voor de kick hebben gedaan. Brussels Airlines sloeg als eerste alarm, maar ook onder meer American Airlines en Lufthansa zouden tot de gedupeerden behoren. Na de klacht van Brussels Airlines werd de jongeman opgepakt en aangehouden op verdenking van informaticabedrog en externe hacking. Tijdens een huiszoeking namen de speurders computers en laptops in beslag. De verdachte verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Eind deze maand moet hij zich ook voor de rechter verantwoorden voor soortgelijke feiten waarvan Lufthansa de benadeelde partij was.