Meer dan een derde van alle Android-apps bevat één of andere vorm van malware. Dat moet althans blijken uit een nieuw onderzoek van British Telecom (BT).

De Britse telco testte meer dan 1.000 applicaties, en ontdekte naar eigen zeggen dat ruim 1/3 besmet was met één of andere vorm van actieve of passieve kwaadaardige software.

"Intussen zijn bijna alle Android-toestellen geïnfecteerd met malware", vertelde head of global security Jill Knesek van BT tijdens een evenement van NetEvents in Miami. "Al te vaak is het echter niet helemaal duidelijk of de kwaadaardige code actief is of niet, en waarvoor ze juist dient."

Technologiejournalist Wayne Rash, die het panel modereerde waarop de resultaten van het onderzoek van British Telecom besproken werden, wierp op dat hij momenteel een Galaxy S3 van Samsung aan het testen is (het huidige topmodel van de Koreaanse technologiegigant), en dat hij zelfs malware ontdekt had in officiële Google-apps.

"Er is al heel wat anti-malware software beschikbaar voor Android én voor andere mobiele besturingssystemen, maar momenteel zijn er maar weinig mensen die er gebruik van maken", wist Rash.

Overigens is kwaadaardige code in apps maar één van de vele beveiligingsproblemen waar mobiele systemen mee te kampen krijgen. Zo kunnen GPS-toestellen bijvoorbeeld ook gemakkelijk gehackt worden.

"Pas wanneer er jonge vrouwen gestalked en vermoord worden door toedoen van GPS-toestellen zullen gebruikers zich gaan realiseren dat ook dergelijke devices beveiligd moeten worden", klonk het in Miami.

Meer dan een derde van alle Android-apps bevat één of andere vorm van malware. Dat moet althans blijken uit een nieuw onderzoek van British Telecom (BT). De Britse telco testte meer dan 1.000 applicaties, en ontdekte naar eigen zeggen dat ruim 1/3 besmet was met één of andere vorm van actieve of passieve kwaadaardige software."Intussen zijn bijna alle Android-toestellen geïnfecteerd met malware", vertelde head of global security Jill Knesek van BT tijdens een evenement van NetEvents in Miami. "Al te vaak is het echter niet helemaal duidelijk of de kwaadaardige code actief is of niet, en waarvoor ze juist dient."Technologiejournalist Wayne Rash, die het panel modereerde waarop de resultaten van het onderzoek van British Telecom besproken werden, wierp op dat hij momenteel een Galaxy S3 van Samsung aan het testen is (het huidige topmodel van de Koreaanse technologiegigant), en dat hij zelfs malware ontdekt had in officiële Google-apps."Er is al heel wat anti-malware software beschikbaar voor Android én voor andere mobiele besturingssystemen, maar momenteel zijn er maar weinig mensen die er gebruik van maken", wist Rash.Overigens is kwaadaardige code in apps maar één van de vele beveiligingsproblemen waar mobiele systemen mee te kampen krijgen. Zo kunnen GPS-toestellen bijvoorbeeld ook gemakkelijk gehackt worden."Pas wanneer er jonge vrouwen gestalked en vermoord worden door toedoen van GPS-toestellen zullen gebruikers zich gaan realiseren dat ook dergelijke devices beveiligd moeten worden", klonk het in Miami.