Voor het eerst zijn er in de wereld meer dan 1 miljard internetgebruikers. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het onderzoeksbureau comScore. De Chinese internetpopulatie is de grootste. Opvallend is de enorme groei die Facebook in 2008 kon optekenen.

December vorig jaar klokte het aantal unieke bezoekers van internetsites voor het eerst af boven de 1 miljard. De online populatie bestaat vooral uit Aziaten (41 procent), gevolgd door Europeanen (28 procent), Noord-Amerikanen (18 procent) en Zuid-Amerikanen (7 procent).

Uit de absolute cijfers blijkt dat websites vooral bezoekers uit China mochten verwelkomen (179 miljoen). De Verenigde Staten (163 miljoen) klokken af op een mooie tweede plaats. Eén en ander wil zeggen dat ongeveer de helft van de Amerikanen om het internet surft, en 1 op de 7 Chinezen.

In werkelijkheid kunnen deze cijfers nog heel wat hoger liggen, want in de studie van comScore zijn de gegevens van openbare computers, PDA's en mobieltjes niet inbegrepen.

Opvallend is de groei die de sociale netwerksite Facebook vorig jaar kon optekenen. Ruim 222 miljoen unieke bezoekers surften minstens 1 keer naar de site, goed voor een stijging van 127 procent.

De sites van Google waren met 777,9 miljoen unieke bezoekers het populairst, Microsoft (647,9 miljoen) en Yahoo! (562,6 miljoen) vervolledigen de top 3. CEO Amgid Abraham van comScore gaat er van uit dat we de kaap van twee miljard internetgebruikers snel zullen nemen.

Voor het eerst zijn er in de wereld meer dan 1 miljard internetgebruikers. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het onderzoeksbureau comScore. De Chinese internetpopulatie is de grootste. Opvallend is de enorme groei die Facebook in 2008 kon optekenen. December vorig jaar klokte het aantal unieke bezoekers van internetsites voor het eerst af boven de 1 miljard. De online populatie bestaat vooral uit Aziaten (41 procent), gevolgd door Europeanen (28 procent), Noord-Amerikanen (18 procent) en Zuid-Amerikanen (7 procent). Uit de absolute cijfers blijkt dat websites vooral bezoekers uit China mochten verwelkomen (179 miljoen). De Verenigde Staten (163 miljoen) klokken af op een mooie tweede plaats. Eén en ander wil zeggen dat ongeveer de helft van de Amerikanen om het internet surft, en 1 op de 7 Chinezen. In werkelijkheid kunnen deze cijfers nog heel wat hoger liggen, want in de studie van comScore zijn de gegevens van openbare computers, PDA's en mobieltjes niet inbegrepen. Opvallend is de groei die de sociale netwerksite Facebook vorig jaar kon optekenen. Ruim 222 miljoen unieke bezoekers surften minstens 1 keer naar de site, goed voor een stijging van 127 procent. De sites van Google waren met 777,9 miljoen unieke bezoekers het populairst, Microsoft (647,9 miljoen) en Yahoo! (562,6 miljoen) vervolledigen de top 3. CEO Amgid Abraham van comScore gaat er van uit dat we de kaap van twee miljard internetgebruikers snel zullen nemen.