54 procent van de Belgische ict'ers zag zijn loon vorig jaar stijgen. Zowat 40 procent van de respondenten moest het doen met een 'gelijke' verloning. Overigens zijn de meeste informatici best te spreken over hun loonzakje. Bijna één op vijf is zelfs 'erg tevreden'. Dat blijkt uit de jaarlijkse salarisenquête van Data News onder 1.600 informatici.

Voor een kwart van de informatici is de loonsverhoging het gevolg van een evaluatie van de persoonlijke prestaties. Voor 17% van de ondervraagden gaat het om de eigen bedrijfspolitiek. Opvallend is dat slechts 3 procent van de loonsverhoging gekoppeld wordt aan het bedrijfsresultaat. En bijna één op de tien had toch te maken met een loonstop binnen de onderneming.

Aan de loontop van de ict-piramide staat nog steeds de chief information officer (cio) en de edp manager. Het gemiddelde bruto maandsalaris bedroeg dit jaar 5.801 euro. Deze groep is er op vooruit gegaan. Analisten - zowel functioneel als systeemanalist - springen ook een loongroep omhoog. Het gemiddelde bruto maandsalaris klokt af op 4.368 euro. Voor de project manager was het voorbije jaar behoorlijk clement met een gemiddeld bruto salaris van 4.908 euro.

Minder gelukkig vergaat het de systeemadministrator/ingenieur. Vorig jaar was er nog sprake van een stijging, maar dit jaar dalen ze naar een lagere loongroep. Het gemiddeld salaris bedraagt wel nog 3.575 euro. Een soortgelijk resultaat laten de telecom- en netwerkspecialisten. Het gemiddeld maandsalaris bedroeg voor hen 4.315 euro. De analist-programmeurs zullen geen vreugdekreten slaken, want hun loon blijft voor het derde jaar op rij stabiel. Het gemiddeld bruto salaris bedroeg hier 3.466 euro.

De volledige resultaten zijn te lezen in de 'Career Guide' die vrijdag 22 juni verschijnt als bijlage van Data News.

54 procent van de Belgische ict'ers zag zijn loon vorig jaar stijgen. Zowat 40 procent van de respondenten moest het doen met een 'gelijke' verloning. Overigens zijn de meeste informatici best te spreken over hun loonzakje. Bijna één op vijf is zelfs 'erg tevreden'. Dat blijkt uit de jaarlijkse salarisenquête van Data News onder 1.600 informatici. Voor een kwart van de informatici is de loonsverhoging het gevolg van een evaluatie van de persoonlijke prestaties. Voor 17% van de ondervraagden gaat het om de eigen bedrijfspolitiek. Opvallend is dat slechts 3 procent van de loonsverhoging gekoppeld wordt aan het bedrijfsresultaat. En bijna één op de tien had toch te maken met een loonstop binnen de onderneming. Aan de loontop van de ict-piramide staat nog steeds de chief information officer (cio) en de edp manager. Het gemiddelde bruto maandsalaris bedroeg dit jaar 5.801 euro. Deze groep is er op vooruit gegaan. Analisten - zowel functioneel als systeemanalist - springen ook een loongroep omhoog. Het gemiddelde bruto maandsalaris klokt af op 4.368 euro. Voor de project manager was het voorbije jaar behoorlijk clement met een gemiddeld bruto salaris van 4.908 euro. Minder gelukkig vergaat het de systeemadministrator/ingenieur. Vorig jaar was er nog sprake van een stijging, maar dit jaar dalen ze naar een lagere loongroep. Het gemiddeld salaris bedraagt wel nog 3.575 euro. Een soortgelijk resultaat laten de telecom- en netwerkspecialisten. Het gemiddeld maandsalaris bedroeg voor hen 4.315 euro. De analist-programmeurs zullen geen vreugdekreten slaken, want hun loon blijft voor het derde jaar op rij stabiel. Het gemiddeld bruto salaris bedroeg hier 3.466 euro. De volledige resultaten zijn te lezen in de 'Career Guide' die vrijdag 22 juni verschijnt als bijlage van Data News.