Apple heeft naar eigen zeggen zaterdag meer dan 300.000 exemplaren verkocht van zijn nagelnieuwe tabletcomputer iPad.

Apple is tevreden, maar analisten hadden meer verwacht. Ze rekenden op 400.000 tot zelfs 600.000 verkochte stuks. Het aantal van 300.000 omvat vooraf geplaatste bestellingen en leveringen aan distributiepartners, naast verkopen in de Apple-shops.

Zaterdag stonden er voor sommige winkels, bijvoorbeeld in New York, lange wachtrijen. Apple probeerde ook in het verleden al een hype te creëren rond zijn producten, mét succes.

Het nieuwe speeltje van de computerfabrikant werd ook al stevig gebruikt: meer dan 1 miljoen applicaties werden al gedownload en ruim 250.000 elektronische boeken verkocht via de iBookstore.

Benieuwd of het succes zal aanhouden. Eerder slaagde Microsoft er niet in om voor de zogenaamde tablet-pc's een groot publiek te vinden.

De beurskoers van Apple stond vorige donderdag op het hoogste niveau ooit. Het aandeel is het voorbije jaar meer dan verdubbeld.

Bron: Belga

Apple heeft naar eigen zeggen zaterdag meer dan 300.000 exemplaren verkocht van zijn nagelnieuwe tabletcomputer iPad. Apple is tevreden, maar analisten hadden meer verwacht. Ze rekenden op 400.000 tot zelfs 600.000 verkochte stuks. Het aantal van 300.000 omvat vooraf geplaatste bestellingen en leveringen aan distributiepartners, naast verkopen in de Apple-shops. Zaterdag stonden er voor sommige winkels, bijvoorbeeld in New York, lange wachtrijen. Apple probeerde ook in het verleden al een hype te creëren rond zijn producten, mét succes. Het nieuwe speeltje van de computerfabrikant werd ook al stevig gebruikt: meer dan 1 miljoen applicaties werden al gedownload en ruim 250.000 elektronische boeken verkocht via de iBookstore. Benieuwd of het succes zal aanhouden. Eerder slaagde Microsoft er niet in om voor de zogenaamde tablet-pc's een groot publiek te vinden. De beurskoers van Apple stond vorige donderdag op het hoogste niveau ooit. Het aandeel is het voorbije jaar meer dan verdubbeld. Bron: Belga