De ict-gelederen in de Stad Mechelen worden uitgedund, maar het ict-budget van de stad lag nooit zo hoog.

"Beschuldig me nu niet van afbraakpolitiek", reageert de Mechelse schepen van Informatica Kristl Strubbe. "Dit gaat over de zoektocht naar manieren om efficiënter te werken." Naar aanleiding van de begrotingsbesprekingen van de stad werd de vraag gesteld waar eventueel functies kunnen worden geschrapt, waar mensen die met pensioen gaan niet hoeven te worden vervangen. "Dat gebeurt nu op de dienst ict. Een halve administratieve kracht verhuist naar een andere dienst en wordt niet vervangen." Er blijven zo nog 7 mensen over bij de dienst ict, waar toch even onrust heerste. "Maar we hebben de mensen zo snel mogelijk informatie gegeven. Ergens was ik trouwens blij met de ophef. Dat bewijst dat onze mensen een sterke beroepseer hebben."

Ict, zo zegt Strubbe nog, blijft immers een topprioriteit voor de stad. Het informaticabudget lag nooit zo hoog: het gewone it-budget bedraagt 1,36 miljoen euro, het buitengewone bijna een half miljoen euro. "Niet alleen willen we onze eigen diensten beter ondersteunen, maar ook de digitale dienstverlening voor de bewoners aanzwengelen." Daarom is Strubbe een actieplan aan het opstellen met de vragen: 'wat moet?', 'wat kan?' en 'wat hoeft niet meer?'. "Ik vind het belangrijk dat onze ict'ers kunnen bezig zijn met datgene waarvoor ze zijn opgeleid. Bepaalde routineklussen zouden automatisch of digitaal kunnen gebeuren. Ict mag niet langer de vuilbak van de stad zijn."

Ze denkt daarbij aan een investering in e-facturatie. "Daar kan de stad uiteindelijk heel wat mee besparen. En als we voor specifieke klussen niet de competenties in huis hebben, kunnen we die uitbesteden."

De ict-gelederen in de Stad Mechelen worden uitgedund, maar het ict-budget van de stad lag nooit zo hoog. "Beschuldig me nu niet van afbraakpolitiek", reageert de Mechelse schepen van Informatica Kristl Strubbe. "Dit gaat over de zoektocht naar manieren om efficiënter te werken." Naar aanleiding van de begrotingsbesprekingen van de stad werd de vraag gesteld waar eventueel functies kunnen worden geschrapt, waar mensen die met pensioen gaan niet hoeven te worden vervangen. "Dat gebeurt nu op de dienst ict. Een halve administratieve kracht verhuist naar een andere dienst en wordt niet vervangen." Er blijven zo nog 7 mensen over bij de dienst ict, waar toch even onrust heerste. "Maar we hebben de mensen zo snel mogelijk informatie gegeven. Ergens was ik trouwens blij met de ophef. Dat bewijst dat onze mensen een sterke beroepseer hebben." Ict, zo zegt Strubbe nog, blijft immers een topprioriteit voor de stad. Het informaticabudget lag nooit zo hoog: het gewone it-budget bedraagt 1,36 miljoen euro, het buitengewone bijna een half miljoen euro. "Niet alleen willen we onze eigen diensten beter ondersteunen, maar ook de digitale dienstverlening voor de bewoners aanzwengelen." Daarom is Strubbe een actieplan aan het opstellen met de vragen: 'wat moet?', 'wat kan?' en 'wat hoeft niet meer?'. "Ik vind het belangrijk dat onze ict'ers kunnen bezig zijn met datgene waarvoor ze zijn opgeleid. Bepaalde routineklussen zouden automatisch of digitaal kunnen gebeuren. Ict mag niet langer de vuilbak van de stad zijn." Ze denkt daarbij aan een investering in e-facturatie. "Daar kan de stad uiteindelijk heel wat mee besparen. En als we voor specifieke klussen niet de competenties in huis hebben, kunnen we die uitbesteden."