Meer Microsoft-winkels in 2013

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Microsoft sloot het jaar af met in totaal 51 nieuwe winkels, waaronder vier in Canada. En er zijn er nog meer op komst in in 2013.

Microsoft sloot het jaar af met in totaal 51 nieuwe winkels, waaronder vier in Canada. En er zijn er nog meer op komst in in 2013.

Was Microsoft ooit het spreekwoordelijke softwarebedrijf, dan onderging de onderneming in de voorbije tijd een grondige transformatie. Met de introductie van de Surface-tablets heeft het bedrijf bijzonder duidelijk gemaakt ook een hardwarebedrijf te zijn – tot ongenoegen van de klassieke hardwarepartners. Tevens heeft het met zijn cloud-gesteunde diensten ook het eigen klassieke softwaremodel uitgebreid. Daarnaast heeft het bedrijf zijn lessen getrokken uit het succes van de winkels van Apple.

Microsoft meldt dat het in 2013 51 ‘Full-line’ en ‘Speciality’-winkels geopend heeft, waaronder vier in Canada, en dat dit aantal het komende jaar verder aangedikt zal worden. Microsoft kondigde meteen ook de locaties van enkele van die nieuwe winkels aan. Zo komt er bijvoorbeeld een Microsoft Store in het Westfield San Franciso Centre, op zo’n 350 meter afstand van… een Apple Store.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content