HP concretiseert de verdeling en ondersteuning van Sun's Solaris 10 besturingssysteem op zijn Proliant x86 servers en blade-systemen, krachtens een nieuw meerjarig akkoord tussen beide bedrijven.

Met het akkoord verwerft Sun's Solaris OS een plaatsje bij de andere sleutelomgevingen op de Proliant server- en bladesystemen (op het zelfde niveau als Windows) en wordt Sun een strategische HP Proliant OS distributiepartner. Concreet zal HP als aanspreekpunt voor verdelers en gebruikers van Solaris op deze systemen fungeren via de HP Technology Services, waarbij onder meer wordt gesteund op diensten die door Sun worden geleverd (Sun Connection services). HP zal tevens werken aan een koppeling tussen het besturingssysteem en de Insight systeemcontrolesoftware in de Proliants, in samenwerking met Sun. Daarnaast heeft HP ook nog meer medewerking toegezegd aan de OpenSolaris 'community', die voortbouwt op Solaris 10.

Met het akkoord moet het makkelijker worden voor Solaris en de meer dan 4300 toepassingen een plaatsje te verwerven op de populaire Proliant systemen. HP rondt ook de rij producenten af die Solaris onderschrijven, zoals Intel, AMD, IBM, Dell en anderen, aldus Sun's ceo en president Jonathan Schwartz in zijn blog. HP benadrukte wel dat het akkoord enkel op de Proliant systemen slaat, met het eigen HP/UX nog steeds het gevestigde besturingssysteem op de HP Integrity systemen.

HP concretiseert de verdeling en ondersteuning van Sun's Solaris 10 besturingssysteem op zijn Proliant x86 servers en blade-systemen, krachtens een nieuw meerjarig akkoord tussen beide bedrijven. Met het akkoord verwerft Sun's Solaris OS een plaatsje bij de andere sleutelomgevingen op de Proliant server- en bladesystemen (op het zelfde niveau als Windows) en wordt Sun een strategische HP Proliant OS distributiepartner. Concreet zal HP als aanspreekpunt voor verdelers en gebruikers van Solaris op deze systemen fungeren via de HP Technology Services, waarbij onder meer wordt gesteund op diensten die door Sun worden geleverd (Sun Connection services). HP zal tevens werken aan een koppeling tussen het besturingssysteem en de Insight systeemcontrolesoftware in de Proliants, in samenwerking met Sun. Daarnaast heeft HP ook nog meer medewerking toegezegd aan de OpenSolaris 'community', die voortbouwt op Solaris 10. Met het akkoord moet het makkelijker worden voor Solaris en de meer dan 4300 toepassingen een plaatsje te verwerven op de populaire Proliant systemen. HP rondt ook de rij producenten af die Solaris onderschrijven, zoals Intel, AMD, IBM, Dell en anderen, aldus Sun's ceo en president Jonathan Schwartz in zijn blog. HP benadrukte wel dat het akkoord enkel op de Proliant systemen slaat, met het eigen HP/UX nog steeds het gevestigde besturingssysteem op de HP Integrity systemen.