9047 studenten zijn momenteel ingeschreven in de richtingen ICT (master en bachelor), professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. Een stijging van zes procent ten opzichte van de 8545 van vorig jaar. Dat becijfert technologiefederatie Agoria.

De stijging is vooral te danken aan de populariteit van technologie in de hogescholen. Daar is er een stijging van dertien procent. De academische richting industrieel ingenieur telt dit jaar zes procent minder studenten.

Volgens Agoria vinden steeds meer studenten de weg naar een academisch diploma industrieel ingenieur via een schakelprogramma, waarbij ze eerst een hogeschoolopleiding volgen gevolg door een universiteitsopleiding. Het aantal vrouwen dat dit jaar studeert voor burgerlijk ingenieur ligt op 19 procent.

Agoria is tevreden met de cijfers. Negenduizend inschrijvingen is volgens de technologiefederatie het minimum om te voldoen aan de vraag van de markt. Al hoopt de technologiefederatie dat dit op termijn oploopt tot tienduizend.

9047 studenten zijn momenteel ingeschreven in de richtingen ICT (master en bachelor), professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. Een stijging van zes procent ten opzichte van de 8545 van vorig jaar. Dat becijfert technologiefederatie Agoria.De stijging is vooral te danken aan de populariteit van technologie in de hogescholen. Daar is er een stijging van dertien procent. De academische richting industrieel ingenieur telt dit jaar zes procent minder studenten.Volgens Agoria vinden steeds meer studenten de weg naar een academisch diploma industrieel ingenieur via een schakelprogramma, waarbij ze eerst een hogeschoolopleiding volgen gevolg door een universiteitsopleiding. Het aantal vrouwen dat dit jaar studeert voor burgerlijk ingenieur ligt op 19 procent.Agoria is tevreden met de cijfers. Negenduizend inschrijvingen is volgens de technologiefederatie het minimum om te voldoen aan de vraag van de markt. Al hoopt de technologiefederatie dat dit op termijn oploopt tot tienduizend.