De overheid en de financiële sector zijn veruit de grootste ict-werkgevers buiten de traditionele ict-sector waar vooral de dienstenleveranciers hoog scoren. Dat blijkt uit een grootschalige rondvraag die Data News organiseerde.

Zo'n 4.800 FTE's - kort voor 'Full Time Equivalent', de rekeneenheid waarmee de personeelssterkte uitgedrukt wordt - zijn tewerkgesteld bij de Federale Overheid, aldus de woordvoerder van Fedict. Een reusachtig aantal, waarin alle federale overheidsdiensten meegeteld zijn. De FOD Financiën bijvoorbeeld heeft 420 ict-werknemers in dienst. Ook erg hoog scoort de NMBS. Niet geheel onverwacht zijn de banken sterk vertegenwoordigd: nagenoeg de volledige top-10 wordt bezet door de financiële sector. KBC voert de lijst der banken aan met 1.900 voltijdse it-werkkrachten. Tweede bank op het lijstje is Fortis, met welgeteld 1.262 it-personeelsleden in België, op de voet gevolgd door Dexia en wat verderop ook ING en AXA.

Lees het volledige artikel uit onze jaarlijkse Recruitment Special bij de [Specials].

De overheid en de financiële sector zijn veruit de grootste ict-werkgevers buiten de traditionele ict-sector waar vooral de dienstenleveranciers hoog scoren. Dat blijkt uit een grootschalige rondvraag die Data News organiseerde. Zo'n 4.800 FTE's - kort voor 'Full Time Equivalent', de rekeneenheid waarmee de personeelssterkte uitgedrukt wordt - zijn tewerkgesteld bij de Federale Overheid, aldus de woordvoerder van Fedict. Een reusachtig aantal, waarin alle federale overheidsdiensten meegeteld zijn. De FOD Financiën bijvoorbeeld heeft 420 ict-werknemers in dienst. Ook erg hoog scoort de NMBS. Niet geheel onverwacht zijn de banken sterk vertegenwoordigd: nagenoeg de volledige top-10 wordt bezet door de financiële sector. KBC voert de lijst der banken aan met 1.900 voltijdse it-werkkrachten. Tweede bank op het lijstje is Fortis, met welgeteld 1.262 it-personeelsleden in België, op de voet gevolgd door Dexia en wat verderop ook ING en AXA. Lees het volledige artikel uit onze jaarlijkse Recruitment Special bij de [Specials].