Voor het eerst draait dit jaar op meer dan de helft van nieuw aangeschafte servers virtualisatiesoftware. Nu nog de technologie efficiënter inzetten...

Het gebruik van servervirtualisatie heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Dat concluderen analisten van onderzoeksbureau IDC in een nieuwe studie. In 2007 draaide op 35 procent van de nieuw aangeschafte servers virtualisatiesoftware en voor 2008 verwachten de onderzoekers dat dat cijfer toeneemt tot 52 procent. Bovendien zou 54 procent van de onderzochte ondernemingen die nu nog geen virtualisatiesoftware op hun servers hebben geïnstalleerd, dat in de komende anderhalf jaar wel van plan zijn.

Zowel kleine als grote bedrijven zien de voordelen van servervirtualisatie bij hun datacenterstrategie. Volgens de analisten is de volgende stap om de technologie efficiënter in te zetten. "Zowel grote organisaties als kleinere bedrijven gebruiken de technologie voor een breed spectrum van toepassingen en bedrijfskritische projecten", vertelt directeur Chris Ingle van IDC. "Nu het gebruik van virtualisatie toeneemt, wordt duidelijk wat de uitdagingen zijn voor het beheer van de complexiteit, het verwerven van de juiste vaardigheden en het regelen van de softwarelicenties."

"Sommige bedrijven niet alleen een boel applicaties die beter beheerd kunnen worden, maar ook een achterstand in het uitrollen van applicaties", legt programmamanager Nathaniel Martinez van European Enterprise Servers. "Met virtualisatie kunnen ze hun portfolio van toepassingen rationaliseren en applicaties efficiënter uitrollen. Nu de markt volwassen wordt, gaan we er vanuit dat bedrijven hun virtualisatieprojecten beter zullen meten en meer waarde uit hun infrastructuur zullen halen."

In samenwerking met Computable

Voor het eerst draait dit jaar op meer dan de helft van nieuw aangeschafte servers virtualisatiesoftware. Nu nog de technologie efficiënter inzetten... Het gebruik van servervirtualisatie heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Dat concluderen analisten van onderzoeksbureau IDC in een nieuwe studie. In 2007 draaide op 35 procent van de nieuw aangeschafte servers virtualisatiesoftware en voor 2008 verwachten de onderzoekers dat dat cijfer toeneemt tot 52 procent. Bovendien zou 54 procent van de onderzochte ondernemingen die nu nog geen virtualisatiesoftware op hun servers hebben geïnstalleerd, dat in de komende anderhalf jaar wel van plan zijn. Zowel kleine als grote bedrijven zien de voordelen van servervirtualisatie bij hun datacenterstrategie. Volgens de analisten is de volgende stap om de technologie efficiënter in te zetten. "Zowel grote organisaties als kleinere bedrijven gebruiken de technologie voor een breed spectrum van toepassingen en bedrijfskritische projecten", vertelt directeur Chris Ingle van IDC. "Nu het gebruik van virtualisatie toeneemt, wordt duidelijk wat de uitdagingen zijn voor het beheer van de complexiteit, het verwerven van de juiste vaardigheden en het regelen van de softwarelicenties." "Sommige bedrijven niet alleen een boel applicaties die beter beheerd kunnen worden, maar ook een achterstand in het uitrollen van applicaties", legt programmamanager Nathaniel Martinez van European Enterprise Servers. "Met virtualisatie kunnen ze hun portfolio van toepassingen rationaliseren en applicaties efficiënter uitrollen. Nu de markt volwassen wordt, gaan we er vanuit dat bedrijven hun virtualisatieprojecten beter zullen meten en meer waarde uit hun infrastructuur zullen halen." In samenwerking met Computable