Het Italiaanse kinderschoenenmerk Naturino ontwikkelde een app voor de iPad waarmee je de schoenmaat van je kinderen kan nameten.

Kindervoeten groeien snel. Het is daarom belangrijk dat je kroost de juiste maat schoenen draagt. Zeker als je nieuwe schoenen online wil bestellen, moet je de omvang nauwkeurig berekenen. Met de app Misurapiede van Naturino, die je gratis kan downloaden in Apple's iTunes App Store, wordt het bepalen van de schoenmaat... kinderspel.

Om het meten van de voet voor je kind leuk te houden, mag het in de app eerst zelf een achtergrond kiezen. Vervolgens moet je spruit zijn blote voet op het scherm van de iPad laten rusten met de hiel tegen de aangegeven lijn. Als je de cursor daarna verplaatst naar het langste punt van de voet (meestal de grote teen) en op OK drukt,berekent de app de juiste maat en houdt meteen rekening met groeiruimte. Misschien is het raadzaam je kind te vragen zijn voetje niet al te enthousiast op het scherm van je iPad te drukken.

Het Italiaanse kinderschoenenmerk Naturino ontwikkelde een app voor de iPad waarmee je de schoenmaat van je kinderen kan nameten. Kindervoeten groeien snel. Het is daarom belangrijk dat je kroost de juiste maat schoenen draagt. Zeker als je nieuwe schoenen online wil bestellen, moet je de omvang nauwkeurig berekenen. Met de app Misurapiede van Naturino, die je gratis kan downloaden in Apple's iTunes App Store, wordt het bepalen van de schoenmaat... kinderspel. Om het meten van de voet voor je kind leuk te houden, mag het in de app eerst zelf een achtergrond kiezen. Vervolgens moet je spruit zijn blote voet op het scherm van de iPad laten rusten met de hiel tegen de aangegeven lijn. Als je de cursor daarna verplaatst naar het langste punt van de voet (meestal de grote teen) en op OK drukt,berekent de app de juiste maat en houdt meteen rekening met groeiruimte. Misschien is het raadzaam je kind te vragen zijn voetje niet al te enthousiast op het scherm van je iPad te drukken.