Dat heeft Activison bekendgemaakt in een persbericht. Met de overname kan het bedrijf verder uitbreiden op andere platformen. Nu is het bedrijf vooral gekend bij de hardcore-gamers, maar met de overname begeeft het zich ook op de mobiele en free-to-play-markt. King heeft vorig jaar 1,33 miljard dollar winst gemaakt met Candy Crush Saga en is dus een zeer grote speler op die markt.

Het is een van de grootste deals ooit in de gaming-industrie. Vorig jaar betaalde Microsoft nog 2 miljard dollar voor Minecraft-maker Mojang. De enige grotere deal was het samengaan van Activision samenging met Blizzard in 2008. Geschat wordt dat die deal om zo'n 18,8 miljard dollar ging.

Dat heeft Activison bekendgemaakt in een persbericht. Met de overname kan het bedrijf verder uitbreiden op andere platformen. Nu is het bedrijf vooral gekend bij de hardcore-gamers, maar met de overname begeeft het zich ook op de mobiele en free-to-play-markt. King heeft vorig jaar 1,33 miljard dollar winst gemaakt met Candy Crush Saga en is dus een zeer grote speler op die markt.Het is een van de grootste deals ooit in de gaming-industrie. Vorig jaar betaalde Microsoft nog 2 miljard dollar voor Minecraft-maker Mojang. De enige grotere deal was het samengaan van Activision samenging met Blizzard in 2008. Geschat wordt dat die deal om zo'n 18,8 miljard dollar ging.