De 11 provinciale meldkamers van de politiediensten krijgen een grootschalige vernieuwingsoperatie. De CAD-software wordt bijgewerkt naar versie 8.

Volgens Kurt Verachtert, CAD projectmanager bij A.S.T.R.I.D (het netwerk van de hulpdiensten), is de upgrade vooral interessant om multidisciplinair te werken: "dit is een ideale basis om de 112-dienst perfect te integreren".

De CAD-software wordt geleverd door Intergraph, die een toeleverancier is van het EADS/Telindus consortium. Samen met de software, wordt ook de hardware vernieuwd. "Dat was een noodzaak omdat de 6 à 7 jaar oude pc's niet voldoen aan de minimale systeemvereisten", zegt Kurt Verachtert. In totaal gaat het om zo'n 220 werkstations en 200 servers van HP.

In juni moet de eerste 'nieuwe' meldkamer (Leuven) 'live' zijn. "Al zullen we de oude hard- en software wel nog enkele weken behouden: kwestie van meteen te kunnen terugschakelen mocht er toch nog een probleem opduiken", dixit Kurt Verachtert. De overige provincies komen vanaf september aan de beurt. Het grootste deel van de investeringen valt onder het bestaande onderhoudscontract, dat overigens heel binnenkort aan vernieuwing toe is.

De 11 provinciale meldkamers van de politiediensten krijgen een grootschalige vernieuwingsoperatie. De CAD-software wordt bijgewerkt naar versie 8. Volgens Kurt Verachtert, CAD projectmanager bij A.S.T.R.I.D (het netwerk van de hulpdiensten), is de upgrade vooral interessant om multidisciplinair te werken: "dit is een ideale basis om de 112-dienst perfect te integreren". De CAD-software wordt geleverd door Intergraph, die een toeleverancier is van het EADS/Telindus consortium. Samen met de software, wordt ook de hardware vernieuwd. "Dat was een noodzaak omdat de 6 à 7 jaar oude pc's niet voldoen aan de minimale systeemvereisten", zegt Kurt Verachtert. In totaal gaat het om zo'n 220 werkstations en 200 servers van HP. In juni moet de eerste 'nieuwe' meldkamer (Leuven) 'live' zijn. "Al zullen we de oude hard- en software wel nog enkele weken behouden: kwestie van meteen te kunnen terugschakelen mocht er toch nog een probleem opduiken", dixit Kurt Verachtert. De overige provincies komen vanaf september aan de beurt. Het grootste deel van de investeringen valt onder het bestaande onderhoudscontract, dat overigens heel binnenkort aan vernieuwing toe is.