Sinds de start van haar inkoopprogramma trok de chipfabrikant ruim 1 miljoen euro uit voor de inkoop van meer dan 100.000 eigen aandelen.

Het bedrijf besliste op 20 augustus om opnieuw eigen aandelen in te kopen. Sinds het programma op 25 augustus van start ging, kocht Melexis al 112.431 aandelen. De gemiddelde aankoopprijs bedraagt 10,06 euro. Alles samen trok Melexis al 1,13 miljoen euro uit voor het programma, zo meldt De Tijd.

De aankopen stutten de koers van het aandeel. Sinds het inkoopprogramma begon, won Melexis al bijna 14 procent. Ruim 15 procent van het totale verhandelde volume komt op conto van het bedrijf zelf. Eind vorige week zat het bedrijf in totaal op ruim 1,8 miljoen euro eigen aandelen, 4,25 procent van het aandelenkapitaal.

Het is niet bekend wat Melexis met de ingekochte aandelen van plan is. Het kan de aandelen vernietigen. In dat geval creëert het waarde voor de aandeelhouders, omdat de winst over minder aandelen moet worden verdeeld. Maar het bedrijf kan de aandelen ook bijhouden, bijvoorbeeld om later overnames mee te financieren.

Bron: De Tijd/Belga

Sinds de start van haar inkoopprogramma trok de chipfabrikant ruim 1 miljoen euro uit voor de inkoop van meer dan 100.000 eigen aandelen. Het bedrijf besliste op 20 augustus om opnieuw eigen aandelen in te kopen. Sinds het programma op 25 augustus van start ging, kocht Melexis al 112.431 aandelen. De gemiddelde aankoopprijs bedraagt 10,06 euro. Alles samen trok Melexis al 1,13 miljoen euro uit voor het programma, zo meldt De Tijd. De aankopen stutten de koers van het aandeel. Sinds het inkoopprogramma begon, won Melexis al bijna 14 procent. Ruim 15 procent van het totale verhandelde volume komt op conto van het bedrijf zelf. Eind vorige week zat het bedrijf in totaal op ruim 1,8 miljoen euro eigen aandelen, 4,25 procent van het aandelenkapitaal. Het is niet bekend wat Melexis met de ingekochte aandelen van plan is. Het kan de aandelen vernietigen. In dat geval creëert het waarde voor de aandeelhouders, omdat de winst over minder aandelen moet worden verdeeld. Maar het bedrijf kan de aandelen ook bijhouden, bijvoorbeeld om later overnames mee te financieren. Bron: De Tijd/Belga