De Belgische onderneming Melexis, die gespecialiseerd is in chips voor de autosector, gaat wereldwijd 10 procent van haar werknemersbestand schrappen, wat neerkomt op zowat 70 jobs.

Volgens Roland Duchâtelet, de voorzitter van de raad van bestuur, zouden de gevolgen minimaal zijn voor de zowat 100 werknemers die in België werken. Hij wijst erop dat het personeelsverloop op zich al makkelijk 5 procent per jaar bedraagt.

Het grootste deel van de banen zou al sneuvelen in de eerste jaarhelft van 2009. De eerste resultaten van de maatregelen moeten al zichtbaar worden in het eerste kwartaal van 2009.

Naast de vermindering van het personeelsbestand zal Melexis de productie twee weken lang stilleggen in het eerste kwartaal van 2009 en voorziet het een mogelijke werktijdvermindering met 30 procent in de fabriek in het Duitse Erfurt. Efficiëntieverhogende en optimalisatieprogramma's, die al in 2008 werden opgestart, zullen worden voortgezet en versneld. Tenslotte zal de kostenstructuur herzien en gestroomlijnd worden.

De herstructureringskosten, die maximaal 1 miljoen euro zullen bedragen, zullen in het vierde kwartaal van 2008 worden voorzien. In dat kwartaal zal de omzet rond de 33,5 miljoen euro bedragen, verwacht Melexis. Dat is een daling met 31,3 procent tegenover het voorgaande kwartaal. Melexis waarschuwde eind november al dat de resultaten in het vierde kwartaal 25 tot 30 procent lager zouden uitkomen dan in het derde kwartaal. De volledige implementatie zou een duurzame kostenbesparing van 4 miljoen euro op jaarbasis met zich brengen.

Melexis telt wereldwijd 700 werknemers en is naast de Belgische vestigingen in Tessenderlo en Ieper ook gevestigd in onder andere Frankrijk, Bulgarije, Oekraïne, de Filipijnen en in de VS.

Bron: Belga

De Belgische onderneming Melexis, die gespecialiseerd is in chips voor de autosector, gaat wereldwijd 10 procent van haar werknemersbestand schrappen, wat neerkomt op zowat 70 jobs. Volgens Roland Duchâtelet, de voorzitter van de raad van bestuur, zouden de gevolgen minimaal zijn voor de zowat 100 werknemers die in België werken. Hij wijst erop dat het personeelsverloop op zich al makkelijk 5 procent per jaar bedraagt. Het grootste deel van de banen zou al sneuvelen in de eerste jaarhelft van 2009. De eerste resultaten van de maatregelen moeten al zichtbaar worden in het eerste kwartaal van 2009. Naast de vermindering van het personeelsbestand zal Melexis de productie twee weken lang stilleggen in het eerste kwartaal van 2009 en voorziet het een mogelijke werktijdvermindering met 30 procent in de fabriek in het Duitse Erfurt. Efficiëntieverhogende en optimalisatieprogramma's, die al in 2008 werden opgestart, zullen worden voortgezet en versneld. Tenslotte zal de kostenstructuur herzien en gestroomlijnd worden. De herstructureringskosten, die maximaal 1 miljoen euro zullen bedragen, zullen in het vierde kwartaal van 2008 worden voorzien. In dat kwartaal zal de omzet rond de 33,5 miljoen euro bedragen, verwacht Melexis. Dat is een daling met 31,3 procent tegenover het voorgaande kwartaal. Melexis waarschuwde eind november al dat de resultaten in het vierde kwartaal 25 tot 30 procent lager zouden uitkomen dan in het derde kwartaal. De volledige implementatie zou een duurzame kostenbesparing van 4 miljoen euro op jaarbasis met zich brengen. Melexis telt wereldwijd 700 werknemers en is naast de Belgische vestigingen in Tessenderlo en Ieper ook gevestigd in onder andere Frankrijk, Bulgarije, Oekraïne, de Filipijnen en in de VS. Bron: Belga