Het Brits-Duitse bedrijfje Mendeley heeft de hoofdvogel afgeschoten op de tweede editie van de Belgische web 2.0-conferentie Plugg. Mendeley wil een 'Last.fm voor academische papers' zijn.

20 start-ups die elk 2 minuten krijgen voor een zogenaamde 'elevator pitch' voor een publiek van collega's en - belangrijker misschien - vc's en andere geldschieters. Dat is de eenvoudigste omschrijving van de start-upsrally de tweede jaargang van [Plugg].

Veel exotische namen en opvallende ideeën, sommigen al origineler dan anderen, maar naar eigen zeggen toch allemaal 'uniek'. Heel wat start-ups leken toch enorme moeite te hebben om op twee minuten - lees: letterlijk enkele zinnen als je niet uit je woorden geraakt - uit te leggen wat je doet, wat de meerwaarde daarvan is en vooral hoe je daarmee geld denkt te verdienen. Moderator Sien Luyten van Oraura benadrukte het nadien nog: "Mensen, als je maar twee minuten hebt voor een jury van geldschieters: Talk business!"

Het publiek en een jury van vc's mochten na de 'pitches' hun drie favorieten kiezen. Daarop kwamen 3 bedrijven uit de bus die nadien 10 minuten de tijd kregen om hun bedrijf verder toe te lichten: Jinni, Mendeley en Myngle. Het Israëlische Jinni bouwt een semantische zoekmotor voor films. Het Brits-Duitse Mendeley werkt aan een academische versie van 'Last.fm'. Het moet een verzamelplaats voor research papers worden. Myngle is een Nederlands initiatief van ex-eBay-werknemers dat online taalopleidingen aanbiedt, door leraars en studenten van over heel de wereld bij elkaar te brengen.

De algemene stemming, waarin de jury een overwicht had, verkoos Mendeley. Medeoprichter Victor Henning wist de moeilijke vragen van de jury vrij vlot te counteren met een onderbouwd discours. De publieksprijs ging uiteindelijk naar Myngle. Mendeley krijgt voor 6000 euro aan credits bij Amazon Web services en een Sun-server.

Het Brits-Duitse bedrijfje Mendeley heeft de hoofdvogel afgeschoten op de tweede editie van de Belgische web 2.0-conferentie Plugg. Mendeley wil een 'Last.fm voor academische papers' zijn. 20 start-ups die elk 2 minuten krijgen voor een zogenaamde 'elevator pitch' voor een publiek van collega's en - belangrijker misschien - vc's en andere geldschieters. Dat is de eenvoudigste omschrijving van de start-upsrally de tweede jaargang van [Plugg]. Veel exotische namen en opvallende ideeën, sommigen al origineler dan anderen, maar naar eigen zeggen toch allemaal 'uniek'. Heel wat start-ups leken toch enorme moeite te hebben om op twee minuten - lees: letterlijk enkele zinnen als je niet uit je woorden geraakt - uit te leggen wat je doet, wat de meerwaarde daarvan is en vooral hoe je daarmee geld denkt te verdienen. Moderator Sien Luyten van Oraura benadrukte het nadien nog: "Mensen, als je maar twee minuten hebt voor een jury van geldschieters: Talk business!" Het publiek en een jury van vc's mochten na de 'pitches' hun drie favorieten kiezen. Daarop kwamen 3 bedrijven uit de bus die nadien 10 minuten de tijd kregen om hun bedrijf verder toe te lichten: Jinni, Mendeley en Myngle. Het Israëlische Jinni bouwt een semantische zoekmotor voor films. Het Brits-Duitse Mendeley werkt aan een academische versie van 'Last.fm'. Het moet een verzamelplaats voor research papers worden. Myngle is een Nederlands initiatief van ex-eBay-werknemers dat online taalopleidingen aanbiedt, door leraars en studenten van over heel de wereld bij elkaar te brengen. De algemene stemming, waarin de jury een overwicht had, verkoos Mendeley. Medeoprichter Victor Henning wist de moeilijke vragen van de jury vrij vlot te counteren met een onderbouwd discours. De publieksprijs ging uiteindelijk naar Myngle. Mendeley krijgt voor 6000 euro aan credits bij Amazon Web services en een Sun-server.