Bij dat telefoontje zeiden ze dat ze van de bank waren en probeerden ze inloggegevens voor internetbankieren in handen te krijgen. Voice phishing, wordt dat genoemd. Als het lukte, konden de cybercriminelen snel geld wegsluizen.

De verdachten zijn een 33-jarige vrouw uit Rotterdam en een 27-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Ze hebben waarschijnlijk 2 tot 3 miljoen euro buitgemaakt. Ze opereerden vanuit Nederland, maar hebben voor zover bekend alleen slachtoffers gemaakt bij klanten van financiële instellingen in Zwitserland.

Nederland en Zwitserland hebben samen onderzoek gedaan naar de verdachten. Zwitserland heeft gevraagd om de uitlevering van een van de twee verdachten. De andere vrouw zal in Nederland worden vervolgd.(ANP)

Bij dat telefoontje zeiden ze dat ze van de bank waren en probeerden ze inloggegevens voor internetbankieren in handen te krijgen. Voice phishing, wordt dat genoemd. Als het lukte, konden de cybercriminelen snel geld wegsluizen.De verdachten zijn een 33-jarige vrouw uit Rotterdam en een 27-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Ze hebben waarschijnlijk 2 tot 3 miljoen euro buitgemaakt. Ze opereerden vanuit Nederland, maar hebben voor zover bekend alleen slachtoffers gemaakt bij klanten van financiële instellingen in Zwitserland.Nederland en Zwitserland hebben samen onderzoek gedaan naar de verdachten. Zwitserland heeft gevraagd om de uitlevering van een van de twee verdachten. De andere vrouw zal in Nederland worden vervolgd.(ANP)