56 procent van de Europese it-beslissers is niet bekend met cloud computing. Dat blijkt uit onderzoek van Colt Telecom en onderzoekskantoor Portio. Dat is te wijten aan de vaagheid rond de term.

Portio bevroeg in augustus en september, in opdracht van Colt, 352 ict-beslissers uit 13 Europese landen, waaronder België. Uit dat onderzoek blijkt dat meer dan de helft van hen niet bekend is met het concept cloud computing. Het laagste cijfer werd genoteerd in de publieke sector, waar bij slechts 37 procent van bevraagden een belletje ging rinkelen.

Volgens Colt kan dat cijfer rechtstreeks gelinkt worden aan het succes van cloud computing. Want 77 procent van de cio's die de term wel kennen, werkt al met, evalueert of implementeert diensten in de cloud.

De telecomspecialist denkt dat de verklaring over de beperkte kennis rond cloud computing te zoeken is bij de hype rond het concept, waardoor concreet feiten- en cijfermateriaal veelal achterwege of vaag blijft. Colt benadrukt daarom dat er standaarden nodig zijn voor cloud computing, zowel in de definitie als in de 'beste praktijken'. Dat zou dienstenleveranciers er dan weer toe kunnen brengen om "simpele, transparante boodschappen te lanceren rond de businessvoordelen van diensten in de cloud. Dat veeleer dan de verwarring rond technisch jargon die de sector domineert."

56 procent van de Europese it-beslissers is niet bekend met cloud computing. Dat blijkt uit onderzoek van Colt Telecom en onderzoekskantoor Portio. Dat is te wijten aan de vaagheid rond de term. Portio bevroeg in augustus en september, in opdracht van Colt, 352 ict-beslissers uit 13 Europese landen, waaronder België. Uit dat onderzoek blijkt dat meer dan de helft van hen niet bekend is met het concept cloud computing. Het laagste cijfer werd genoteerd in de publieke sector, waar bij slechts 37 procent van bevraagden een belletje ging rinkelen. Volgens Colt kan dat cijfer rechtstreeks gelinkt worden aan het succes van cloud computing. Want 77 procent van de cio's die de term wel kennen, werkt al met, evalueert of implementeert diensten in de cloud. De telecomspecialist denkt dat de verklaring over de beperkte kennis rond cloud computing te zoeken is bij de hype rond het concept, waardoor concreet feiten- en cijfermateriaal veelal achterwege of vaag blijft. Colt benadrukt daarom dat er standaarden nodig zijn voor cloud computing, zowel in de definitie als in de 'beste praktijken'. Dat zou dienstenleveranciers er dan weer toe kunnen brengen om "simpele, transparante boodschappen te lanceren rond de businessvoordelen van diensten in de cloud. Dat veeleer dan de verwarring rond technisch jargon die de sector domineert."