Volgens Verizon-topman Lowell McAdam past de aankoop van Yahoo in de versterkte focus van het bedrijf op advertentiemogelijkheden. Eerder werd om die reden ook al een andere gevallen internetgrootmacht, AOL, gekocht. Verizon wil nadrukkelijk de concurrentie aangaan met onder meer Google op de digitale advertentiemarkt.

Merknaam verdwijnt

Yahoo houdt na afronding van de overname op te bestaan. De resterende holding blijft eigenaar van een flink belang in de Chinese uitbater van webmarktplaatsen Alibaba en in Yahoo Japan ter waarde van zo'n 40 miljard dollar. De naam en andere details over het beursgenoteerde investeringsbedrijf worden later bekendgemaakt.

Mayer wil niet weg

Topvrouw van Yahoo Marissa Mayer, die al geruime tijd onder druk staat wegens het verval van Yahoo, gaf - in een toelichting in tegenstelling tot eerdere berichten rond de overname - aan niet van plan te zijn te vertrekken. Wat haar functie binnen de samengevoegde divisie van AOL en Yahoo binnen Verizon wordt, is nog niet bekend.

De deal moet nog goedgekeurd worden door toezichthouders en de aandeelhouders van Yahoo. De afronding van de overname wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2017.

(Belga/WK)

Volgens Verizon-topman Lowell McAdam past de aankoop van Yahoo in de versterkte focus van het bedrijf op advertentiemogelijkheden. Eerder werd om die reden ook al een andere gevallen internetgrootmacht, AOL, gekocht. Verizon wil nadrukkelijk de concurrentie aangaan met onder meer Google op de digitale advertentiemarkt.Merknaam verdwijnt Yahoo houdt na afronding van de overname op te bestaan. De resterende holding blijft eigenaar van een flink belang in de Chinese uitbater van webmarktplaatsen Alibaba en in Yahoo Japan ter waarde van zo'n 40 miljard dollar. De naam en andere details over het beursgenoteerde investeringsbedrijf worden later bekendgemaakt.Mayer wil niet weg Topvrouw van Yahoo Marissa Mayer, die al geruime tijd onder druk staat wegens het verval van Yahoo, gaf - in een toelichting in tegenstelling tot eerdere berichten rond de overname - aan niet van plan te zijn te vertrekken. Wat haar functie binnen de samengevoegde divisie van AOL en Yahoo binnen Verizon wordt, is nog niet bekend. De deal moet nog goedgekeurd worden door toezichthouders en de aandeelhouders van Yahoo. De afronding van de overname wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2017.(Belga/WK)