Meru Networks, specialist in 802.11n wlan-netwerken, koopt voor een onbekend bedrag het Britse Identity Networks, leverancier van beheersoftware voor draadloze netwerken.

De technologie van Identity Networks, dat een hoofdkantoor heeft in Manchester, kan worden ingezet als onderdeel van een bring-your-own-device (byod) beleid. Ze wordt bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen, grote kantoren en hotels. Dat zijn plekken waar bezoekers tijdelijk verblijven en graag gebruik willen maken van een wlan-omgeving. Gasten die op een wlan inloggen krijgen eerst een sms of een e-mail met een code, waarmee ze kunnen inloggen.

Beheerders kunnen met de technologie van Identity Networks verder de handel en wandel van diverse soorten apparatuur, zoals smartphones, tablets en notebooks, op het draadloze netwerk volgen en gebruikersrechten toekennen.

Identity had vroeger een oem-relatie met Cisco. Hierbij werd de technologie van Identity Networks gebruikt in Cisco's NAC Guest Server-product. Die relatie werd vorig jaar beëindigd, maar de technologie van Identity Networks werkt nog altijd goed met Cisco, Aruba en andere concurrenten, aldus Meru. De merknaam van Identity Networks wordt vanaf oktober veranderd in Meru. Het kantoor van Identity Networks in Manchester blijft en wordt door Meru gebruikt als onderzoekscentrum.

In samenwerking met Computable

Meru Networks, specialist in 802.11n wlan-netwerken, koopt voor een onbekend bedrag het Britse Identity Networks, leverancier van beheersoftware voor draadloze netwerken. De technologie van Identity Networks, dat een hoofdkantoor heeft in Manchester, kan worden ingezet als onderdeel van een bring-your-own-device (byod) beleid. Ze wordt bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen, grote kantoren en hotels. Dat zijn plekken waar bezoekers tijdelijk verblijven en graag gebruik willen maken van een wlan-omgeving. Gasten die op een wlan inloggen krijgen eerst een sms of een e-mail met een code, waarmee ze kunnen inloggen. Beheerders kunnen met de technologie van Identity Networks verder de handel en wandel van diverse soorten apparatuur, zoals smartphones, tablets en notebooks, op het draadloze netwerk volgen en gebruikersrechten toekennen. Identity had vroeger een oem-relatie met Cisco. Hierbij werd de technologie van Identity Networks gebruikt in Cisco's NAC Guest Server-product. Die relatie werd vorig jaar beëindigd, maar de technologie van Identity Networks werkt nog altijd goed met Cisco, Aruba en andere concurrenten, aldus Meru. De merknaam van Identity Networks wordt vanaf oktober veranderd in Meru. Het kantoor van Identity Networks in Manchester blijft en wordt door Meru gebruikt als onderzoekscentrum. In samenwerking met Computable