De LoRa Rapid Development Kit van AllThingsTalk bestaat uit een arduino computer, LoRa radio en Grove sensoren (onder meer een lichtsensor, accellerometer en luchtsensor) op zonne-energie of batterij. Daarmee kan je kleine projecten opzetten, bijvoorbeeld meten hoe vaak ergens licht aan gaat of een deur opent, en die data draadloos verzamelen en verwerken.

De ontwikkelaarskit van AllThingsTalk., .
De ontwikkelaarskit van AllThingsTalk. © .

De kit zelf kost 299 euro maar geeft wel gratis toegang tot het LoRa-netwerk van Proximus tijdens de developer beta launch. Al zit er wel een limiet op het aantal boodschappen dat je kan verzenden en ontvangen.

Vrijdag 20 november lees je in Data News een uitgebreid artikel over Internet of Things en het verschil tussen LoRa en SigFox.

De LoRa Rapid Development Kit van AllThingsTalk bestaat uit een arduino computer, LoRa radio en Grove sensoren (onder meer een lichtsensor, accellerometer en luchtsensor) op zonne-energie of batterij. Daarmee kan je kleine projecten opzetten, bijvoorbeeld meten hoe vaak ergens licht aan gaat of een deur opent, en die data draadloos verzamelen en verwerken.De kit zelf kost 299 euro maar geeft wel gratis toegang tot het LoRa-netwerk van Proximus tijdens de developer beta launch. Al zit er wel een limiet op het aantal boodschappen dat je kan verzenden en ontvangen.Vrijdag 20 november lees je in Data News een uitgebreid artikel over Internet of Things en het verschil tussen LoRa en SigFox.