Iedereen denkt wel eens nostalgisch terug aan de tijd dat hij als kind hele werelden in LEGO creëerde. Af en toe kwam daar een pijnlijke misstap bij kijken, met een blokje in de voet geplant als gevolg. Maar wie nu Google Chrome als browser gebruikt op zijn laptop, tablet of smartphone, kan lustig met virtuele blokjes beginnen bouwen.

'Build with Chrome' laat gebruikers toe thuis, tijdens het pendelen of wellicht zelfs tijdens de werkuren met LEGO te spelen. Gebruikers kunnen de blokjes stapelen, draaien en op een virtueel perceel plaatsen. De applicatie wordt ondersteund door WebGL, een 3D-technologie voor web browsers.

Met de nieuwe app kan je je kindertijd herbeleven, met dat verschil dat je je creaties nu kan delen met de hele wereld in plaats van enkel met je ouders in de woonkamer.

Wie zich aanmeldt op het sociale netwerk Google+ kan op zoek gaan naar creaties van over de hele aardbol, en kan bovendien de eigen LEGO-gebouwen op de kaart zetten. (WB)

Iedereen denkt wel eens nostalgisch terug aan de tijd dat hij als kind hele werelden in LEGO creëerde. Af en toe kwam daar een pijnlijke misstap bij kijken, met een blokje in de voet geplant als gevolg. Maar wie nu Google Chrome als browser gebruikt op zijn laptop, tablet of smartphone, kan lustig met virtuele blokjes beginnen bouwen. 'Build with Chrome' laat gebruikers toe thuis, tijdens het pendelen of wellicht zelfs tijdens de werkuren met LEGO te spelen. Gebruikers kunnen de blokjes stapelen, draaien en op een virtueel perceel plaatsen. De applicatie wordt ondersteund door WebGL, een 3D-technologie voor web browsers. Met de nieuwe app kan je je kindertijd herbeleven, met dat verschil dat je je creaties nu kan delen met de hele wereld in plaats van enkel met je ouders in de woonkamer. Wie zich aanmeldt op het sociale netwerk Google+ kan op zoek gaan naar creaties van over de hele aardbol, en kan bovendien de eigen LEGO-gebouwen op de kaart zetten. (WB)