Als eerste stad in België biedt Stad Mechelen personen toegang tot zijn diensten, ook mobiel, zonder gebruik te maken van een eID met kaartlezer, of van een manuele inlog procedure. Het volstaat om één maal (nog met behulp van een eID kaart) een Mydigipass account aan te maken - "bijvoorbeeld bij het afhalen van een nieuwe eID kaart, of later" aldus Stefaan Deleus, schepen voor ict - waarna met een beveilige app vanaf eender welk mobiel systeem (smartphone, tablet) toepassingen voor aanvragen of meldingen bij de Stad Mechelen beschikbaar zijn (inclusief het automatisch invullen van data). Dank zij eerdere digitalizeringsprojecten, kunnen ook meteen documenten, met stempel en al, worden afgeleverd.

De integratie met bestaande systemen verliep vlot - "1 maand tijd," aldus Deleus - mede door inspanningen van Vasco met partners die elementen voor gemeenten leveren (zo kan de app ook al worden aangewend voor inloggen op Bibnet). En "de prijs was geen barriére," aldus Deleus. Vasco is overigens "in gesprek met nog meer gemeenten," aldus Bart Renard, directeur Vasco Data Security.

Als eerste stad in België biedt Stad Mechelen personen toegang tot zijn diensten, ook mobiel, zonder gebruik te maken van een eID met kaartlezer, of van een manuele inlog procedure. Het volstaat om één maal (nog met behulp van een eID kaart) een Mydigipass account aan te maken - "bijvoorbeeld bij het afhalen van een nieuwe eID kaart, of later" aldus Stefaan Deleus, schepen voor ict - waarna met een beveilige app vanaf eender welk mobiel systeem (smartphone, tablet) toepassingen voor aanvragen of meldingen bij de Stad Mechelen beschikbaar zijn (inclusief het automatisch invullen van data). Dank zij eerdere digitalizeringsprojecten, kunnen ook meteen documenten, met stempel en al, worden afgeleverd.De integratie met bestaande systemen verliep vlot - "1 maand tijd," aldus Deleus - mede door inspanningen van Vasco met partners die elementen voor gemeenten leveren (zo kan de app ook al worden aangewend voor inloggen op Bibnet). En "de prijs was geen barriére," aldus Deleus. Vasco is overigens "in gesprek met nog meer gemeenten," aldus Bart Renard, directeur Vasco Data Security.