'Het was echt een operatie van de regering van Nicaragua. De trollenfabriek bestond uit verschillende groepen, die werden gerund door meerdere overheidsinstanties', aldus het hoofd van Meta's beveiliging tegen beïnvloedingsoperaties. De zogenaamde 'trollenfabriek' was actief sinds 2018, toen een hardhandig optreden tegen demonstranten, die het ontslag van president Daniel Ortego eisten, aan minstens 300 mensen het leven kostte.

President Daniel Ortega stelt zich intussen opnieuw kandidaat voor een vierde ambtstermijn. Zeven van zijn potentiële tegenstanders zijn sinds juni gearresteerd.

In totaal werden in oktober 937 Facebookaccounts, 363 Instagramaccounts, 140 Facebookpagina's en 24 groepen verwijderd. Al de accounts en pagina' werden beheerd door de Nicaraguaanse regering of door de partij FSLN, die al sinds 2007 aan de macht is. Volgens Meta overspoelden de trollen de sociale media met pro-regeringsberichten en content die anti-oppositie was.

'Het was echt een operatie van de regering van Nicaragua. De trollenfabriek bestond uit verschillende groepen, die werden gerund door meerdere overheidsinstanties', aldus het hoofd van Meta's beveiliging tegen beïnvloedingsoperaties. De zogenaamde 'trollenfabriek' was actief sinds 2018, toen een hardhandig optreden tegen demonstranten, die het ontslag van president Daniel Ortego eisten, aan minstens 300 mensen het leven kostte. President Daniel Ortega stelt zich intussen opnieuw kandidaat voor een vierde ambtstermijn. Zeven van zijn potentiële tegenstanders zijn sinds juni gearresteerd. In totaal werden in oktober 937 Facebookaccounts, 363 Instagramaccounts, 140 Facebookpagina's en 24 groepen verwijderd. Al de accounts en pagina' werden beheerd door de Nicaraguaanse regering of door de partij FSLN, die al sinds 2007 aan de macht is. Volgens Meta overspoelden de trollen de sociale media met pro-regeringsberichten en content die anti-oppositie was.