Volgens Meta, zoals het moederbedrijf van Facebook sinds kort heet, claimen de daders dat ze zich alleen richtten op criminelen en terroristen. Meer dan 48.000 mensen uit ruim honderd landen waren een vermoedelijk doelwit van de bedrijven. Meta zegt dat het gaat om journalisten, dissidenten, critici van autoritaire regimes en families van oppositie- en mensenrechtenactivisten. Zij zijn allemaal gewaarschuwd.

Meta heeft geen informatie gegeven over hoe het de 'cyberhuurlingen' kon identificeren. Vier van de bedrijven zijn afkomstig uit Israël en de rest voornamelijk uit India, China en Noord-Macedonië.

Volgens Meta, zoals het moederbedrijf van Facebook sinds kort heet, claimen de daders dat ze zich alleen richtten op criminelen en terroristen. Meer dan 48.000 mensen uit ruim honderd landen waren een vermoedelijk doelwit van de bedrijven. Meta zegt dat het gaat om journalisten, dissidenten, critici van autoritaire regimes en families van oppositie- en mensenrechtenactivisten. Zij zijn allemaal gewaarschuwd.Meta heeft geen informatie gegeven over hoe het de 'cyberhuurlingen' kon identificeren. Vier van de bedrijven zijn afkomstig uit Israël en de rest voornamelijk uit India, China en Noord-Macedonië.