Het Leuvense technologiebedrijf Metris heeft in het eerste kwartaal de omzet met meer dan 10 procent zien groeien tegenover vorig jaar. Een precies groeicijfer geeft het bedrijf niet.

Volgens Metris verliep de omzetgroei 'volgens plan', en dat ondanks de recessie. Ook andere financiële kerncijfers - bedrijfskasstroom (ebitda), kasstroom, kaspositie en schulden - evolueerden volgens plan of lichtjes beter dan gepland.

Per regio bekeken kon vooral Noord-Amerika mooie omzetgroeicijfers voorleggen, dankzij de sterke verkoop van metrologieproducten voor grote meetvolumes in de luchtvaartindustrie. De omzetgroei in Europa verliep volgens plan, terwijl de regio 'rest van de wereld', die onder meer Azië omvat, het zwakste presteerde.

Het bedrijf van ceo Bart Van Coppenolle verwacht dat over heel het jaar de omzet stabiel blijft. De tweede jaarhelft zou opnieuw zwaarder moeten doorwegen dan de eerste, wat traditioneel het geval is bij Metris. Vorig jaar werd die gewoonte echter verstoord door het uitbreken van de recessie. Metris zegt ook de schulden verder te zullen afbouwen.

Bron: Belga

Het Leuvense technologiebedrijf Metris heeft in het eerste kwartaal de omzet met meer dan 10 procent zien groeien tegenover vorig jaar. Een precies groeicijfer geeft het bedrijf niet. Volgens Metris verliep de omzetgroei 'volgens plan', en dat ondanks de recessie. Ook andere financiële kerncijfers - bedrijfskasstroom (ebitda), kasstroom, kaspositie en schulden - evolueerden volgens plan of lichtjes beter dan gepland. Per regio bekeken kon vooral Noord-Amerika mooie omzetgroeicijfers voorleggen, dankzij de sterke verkoop van metrologieproducten voor grote meetvolumes in de luchtvaartindustrie. De omzetgroei in Europa verliep volgens plan, terwijl de regio 'rest van de wereld', die onder meer Azië omvat, het zwakste presteerde. Het bedrijf van ceo Bart Van Coppenolle verwacht dat over heel het jaar de omzet stabiel blijft. De tweede jaarhelft zou opnieuw zwaarder moeten doorwegen dan de eerste, wat traditioneel het geval is bij Metris. Vorig jaar werd die gewoonte echter verstoord door het uitbreken van de recessie. Metris zegt ook de schulden verder te zullen afbouwen. Bron: Belga