Metris, gespecialiseerd in 3D-kwaliteitscontrole, betaalt 16,7 miljoen euro voor het Britse X-Tek. Dat is een producent van röntgen- en computertomografie-inspectiesystemen.

Metris betaalt, onder een aantal voorwaarden, een maximale prijs van 10 miljoen Britse pond in contanten, die nog kan aangroeien met een maximale vergoeding van 2 miljoen pond, afhankelijk van doelstellingen rond onderzoek en ontwikkeling.

X-Tek draaide in het boekjaar 2007 een omzet van 7 miljoen Britse pond. X-Tek stelt ongeveer 75 mensen tewerk. Het bedrijf levert vooral systemen in de elektronica-, auto,- luchtvaart- en ruimtevaartsector.

Het is al de vijfde overname van Metris dit jaar. Het bedrijf haalde onlangs 65 miljoen euro aan leningen op, precies om verder uit te breiden.

Metris, gespecialiseerd in 3D-kwaliteitscontrole, betaalt 16,7 miljoen euro voor het Britse X-Tek. Dat is een producent van röntgen- en computertomografie-inspectiesystemen. Metris betaalt, onder een aantal voorwaarden, een maximale prijs van 10 miljoen Britse pond in contanten, die nog kan aangroeien met een maximale vergoeding van 2 miljoen pond, afhankelijk van doelstellingen rond onderzoek en ontwikkeling. X-Tek draaide in het boekjaar 2007 een omzet van 7 miljoen Britse pond. X-Tek stelt ongeveer 75 mensen tewerk. Het bedrijf levert vooral systemen in de elektronica-, auto,- luchtvaart- en ruimtevaartsector. Het is al de vijfde overname van Metris dit jaar. Het bedrijf haalde onlangs 65 miljoen euro aan leningen op, precies om verder uit te breiden.