Meetsystemenspecialist Metris komt voor het eerste halfjaar van 2007 met een omzet van 36 miljoen euro, 40 procent meer dan vorig jaar. Ook de winst ging fors vooruit.

Analisten hadden een groei van 30 procent verwacht, dus de cijfers van Metris vielen in de smaak. Het leeuwendeel van groei was organisch, maar ook de overname van het Italiaanse Coord3 had er invloed op. Ook de nettowinst groeide, van 0,1 miljoen euro verlies vorig jaar naar 1,7 miljoen euro winst dit jaar.

Metris zegt de sterke groei te zullen handhaven, "zowel organisch als via overnames". Zoals bekend heeft de Leuvense specialist in meettechnologie dit jaar alleen al 4 bedrijven opgeslokt: M-Cubed, Virtek iLS, Coord3 en Garda.

Meetsystemenspecialist Metris komt voor het eerste halfjaar van 2007 met een omzet van 36 miljoen euro, 40 procent meer dan vorig jaar. Ook de winst ging fors vooruit. Analisten hadden een groei van 30 procent verwacht, dus de cijfers van Metris vielen in de smaak. Het leeuwendeel van groei was organisch, maar ook de overname van het Italiaanse Coord3 had er invloed op. Ook de nettowinst groeide, van 0,1 miljoen euro verlies vorig jaar naar 1,7 miljoen euro winst dit jaar. Metris zegt de sterke groei te zullen handhaven, "zowel organisch als via overnames". Zoals bekend heeft de Leuvense specialist in meettechnologie dit jaar alleen al 4 bedrijven opgeslokt: M-Cubed, Virtek iLS, Coord3 en Garda.