Michel De Coster gaat de Waverse voip-leverancier Escaux bijstaan bij de internationale expansie. De Coster was tot afgelopen zomer bij Belgacom verantwoordelijk voor de bedrijfsafdeling.

Voor Escaux is de komst van Michel De Coster een opsteker. Hij heeft enorme ervaring in de telecomwereld, onder andere bij Colt, BT en bij Belgacom. De Coster begon zijn loopbaan trouwens bij pbx-leverancier Telenorma/Bosch Telecom, later een onderdeel van Avaya.

Begin augustus verliet hij Belgacom 'in onderling overleg'. Hij was er verantwoordelijk voor een omzet van zowat 2,5 miljard euro.

De overstap naar een relatief kleine speler zoals Escaux is dus niet evident. Volgens de woordvoerster gaat het om een tijdelijke opdracht. Hij moet Escaux, dat 40 medewerkers telt, bijstaan bij de uitbouw van partnerships met telecomoperatoren in binnen- en buitenland.

Escaux werkte totnogtoe vooral met Colt, maar sinds enige tijd ook met Belgacom. Onlangs haalde het met Colt een contract binnen bij Smals voor een unified communications platform. Andere recente klanten zijn Colruyt, Resilux en de Belgische federale justitie.

Overigens blijft Michel De Coster een bezige bij. De bassist van popgroep De Mens, heeft zopas een Cannondale fietsenwinkel overgenomen in Tervuren. Zelf is Michel De Coster, tevens een fervent loper, ook erg vaak op de fiets te zien.

Michel De Coster gaat de Waverse voip-leverancier Escaux bijstaan bij de internationale expansie. De Coster was tot afgelopen zomer bij Belgacom verantwoordelijk voor de bedrijfsafdeling. Voor Escaux is de komst van Michel De Coster een opsteker. Hij heeft enorme ervaring in de telecomwereld, onder andere bij Colt, BT en bij Belgacom. De Coster begon zijn loopbaan trouwens bij pbx-leverancier Telenorma/Bosch Telecom, later een onderdeel van Avaya.Begin augustus verliet hij Belgacom 'in onderling overleg'. Hij was er verantwoordelijk voor een omzet van zowat 2,5 miljard euro.De overstap naar een relatief kleine speler zoals Escaux is dus niet evident. Volgens de woordvoerster gaat het om een tijdelijke opdracht. Hij moet Escaux, dat 40 medewerkers telt, bijstaan bij de uitbouw van partnerships met telecomoperatoren in binnen- en buitenland. Escaux werkte totnogtoe vooral met Colt, maar sinds enige tijd ook met Belgacom. Onlangs haalde het met Colt een contract binnen bij Smals voor een unified communications platform. Andere recente klanten zijn Colruyt, Resilux en de Belgische federale justitie. Overigens blijft Michel De Coster een bezige bij. De bassist van popgroep De Mens, heeft zopas een Cannondale fietsenwinkel overgenomen in Tervuren. Zelf is Michel De Coster, tevens een fervent loper, ook erg vaak op de fiets te zien.