Michel Moll kreeg bijna een miljoen euro van Huawei. Volgens het weekblad Marianne zou hij in nog meer bedrijven actief zijn.

Het weekblad schrijft op zijn website dat Moll tussen 2010 en 2012 954.000 euro ontving van Huawei. Dat gebeurde via maandelijkse betalingen van 26.500 euro aan zijn bedrijf 2MConcept.

De consultancyopdracht van Moll begon vlak nadat Belgacom eind 2009 een contract met Huawei sloot voor honderden miljoenen euros voor het onderhoud van de netwerkapparatuur en de upgrade naar 3G. Dit ten koste van Nokia Siemens Networks, de oude partner.

Huawei reageerde gisteren aan onze redactie nog door te zeggen dat de opdrachten van Moll geen betrekking hadden op Europa of België en dat er dus geen belangenconflict is. Volgens L'Echo ging het daarbij vooral over marktkennis van Afrika.

Michel Moll kreeg bijna een miljoen euro van Huawei. Volgens het weekblad Marianne zou hij in nog meer bedrijven actief zijn. Het weekblad schrijft op zijn website dat Moll tussen 2010 en 2012 954.000 euro ontving van Huawei. Dat gebeurde via maandelijkse betalingen van 26.500 euro aan zijn bedrijf 2MConcept. De consultancyopdracht van Moll begon vlak nadat Belgacom eind 2009 een contract met Huawei sloot voor honderden miljoenen euros voor het onderhoud van de netwerkapparatuur en de upgrade naar 3G. Dit ten koste van Nokia Siemens Networks, de oude partner. Huawei reageerde gisteren aan onze redactie nog door te zeggen dat de opdrachten van Moll geen betrekking hadden op Europa of België en dat er dus geen belangenconflict is. Volgens L'Echo ging het daarbij vooral over marktkennis van Afrika.