De Belg Michel Rahier, totnogtoe bij Alcatel-Lucent verantwoordelijk voor de carrier business groep verliest heel wat strepen bij de reorganisatie door de nieuwe Nederlandse ceo Ben Verwaayen.

Michel Rahier was als als manager van de carrier business afdeling verantwoordelijk voor een omzet van 13 miljard euro, zowat drie kwart van de totale inkomsten van Alcatel-Lucent. Zijn stek wordt nu ingepalmd door Philippe Keryer. De Fransman stond onder andere in voor de mobile access afdeling. Rahier zelf wordt verantwoordelijk voor 'operations' en zal zich voortaan vooral toeleggen op het terugdringen van de kosten op het vlak van it processen, supply chain en aankopen.

Rahier staat bij de top 25 Belgische ict-persoonlijkheden van Data News. De ingenieur afkomstig uit Namen, begon in 1980 bij Alcatel in Antwerpen en doorliep alle geledingen, van switching, transmissie tot mobiele communicatie. De charmante en vriendelijke Rahier ging even door een moeilijke periode tussen '97 en 2001 toen jij de mobiele business leidde en Alcatel vertraging opliep met 3g-netwerken. In 2001 werd hij president van de breedbandafdeling die zijn oorsprong vond in Antwerpen. Na de fusie met Lucent mocht hij verder de wireline divisie leiden, later alle oplossingen voor operatoren. Dat maakte hem de facto de nummer twee van Alcatel-Lucent na ceo Pat Russo. Ben Verwaayen beslist er nu anders over.

De Belg Michel Rahier, totnogtoe bij Alcatel-Lucent verantwoordelijk voor de carrier business groep verliest heel wat strepen bij de reorganisatie door de nieuwe Nederlandse ceo Ben Verwaayen. Michel Rahier was als als manager van de carrier business afdeling verantwoordelijk voor een omzet van 13 miljard euro, zowat drie kwart van de totale inkomsten van Alcatel-Lucent. Zijn stek wordt nu ingepalmd door Philippe Keryer. De Fransman stond onder andere in voor de mobile access afdeling. Rahier zelf wordt verantwoordelijk voor 'operations' en zal zich voortaan vooral toeleggen op het terugdringen van de kosten op het vlak van it processen, supply chain en aankopen. Rahier staat bij de top 25 Belgische ict-persoonlijkheden van Data News. De ingenieur afkomstig uit Namen, begon in 1980 bij Alcatel in Antwerpen en doorliep alle geledingen, van switching, transmissie tot mobiele communicatie. De charmante en vriendelijke Rahier ging even door een moeilijke periode tussen '97 en 2001 toen jij de mobiele business leidde en Alcatel vertraging opliep met 3g-netwerken. In 2001 werd hij president van de breedbandafdeling die zijn oorsprong vond in Antwerpen. Na de fusie met Lucent mocht hij verder de wireline divisie leiden, later alle oplossingen voor operatoren. Dat maakte hem de facto de nummer twee van Alcatel-Lucent na ceo Pat Russo. Ben Verwaayen beslist er nu anders over.